Arnold van Hooft Hypotheken & Verzekeringen te Kerkdriel

Je wilt als adviseur verbonden blijven met de mensen voor wie je het doet. En ja, daar hoort online contact inmiddels bij.

Adviseur Jesse van Ekeren

Seger Knops (42)

We hebben een monumentaal gemeentehuis in Kerkdriel, een plaatje om te zien, maar ik vind het nieuwe kantoor van de gemeente Maadriel passender bij ons verhaal.

De gemeente is sinds de eeuwwisseling uitgebreid met plaatsen als Ammerzoden en Hedel en telt nu meer dan 24.000 inwoners. Maasdriel kenmerkt zich door harde werkers en ‘doe maar gewoon’. Het functionele nieuwe gemeentehuis weerspiegelt die houding. Je ziet de aanpakmentaliteit ook terug in het aantal mensen dat hier voor zelfbouw kiest. Kredietverleners begrijpen dat niet altijd, ze redeneren vanuit Randstedelijke omstandigheden en zien beren op de weg. Een lokale financiële partner die je begrijpt, is dan ook onmisbaar. Wij kunnen banken en verzekeraars duidelijk maken wat er bij zelfbouw komt kijken. Zo is een insolventieverzekering doorgaans niet nodig, want mensen bouwen kleinschalig met behulp van lokale bedrijven en bekenden. Een CAR-verzekering, constructions allrisk, om bouwschade te dekken, is dan wél weer aan te raden.

Kom ik meteen op de tip: niet alles is verzekerbaar. Bepaalde risico’s staan zo ver van de persoonlijke situatie van mensen af, dat het zonde is om er geld aan te besteden. Kies dan liever voor het afdekken van realistische risico’s. Daarom is de adviseur in de straat zo belangrijk. We maken een mooi pakket voor mensen die we kennen of goed leren kennen. Of voor de kinderen van deze klanten, want zij kiezen vaak weer voor ons. Mensen hebben ook meteen alles bij elkaar: ons kantoor is Regiobank, hypotheek- én verzekeringsadviseur.

Lokaal advies

Binnenkort is de cirkel rond. We verhuizen omstreeks 2020 naar een gerenoveerd pand, zelfs nog dichterbij het dorpsplein dan nu. Er zat een tijd lang een apotheek, maar oorspronkelijk was het een Boerenleenbank. Wij zetten die plaatselijke functie voort. Onze klanten wonen voornamelijk in de Bommelwaard, waartoe de gemeente Maasdriel behoort, en in de regio Den Bosch, dat blijft ook in de toekomst zo. Je wilt als adviseur verbonden blijven met de mensen voor wie je het doet. En ja, daar hoort online contact inmiddels bij. De één wil appen, de ander Facebooken en een derde wil liever met je aan de keukentafel spreken of op kantoor langskomen. Het kan allemaal. Voor advies in complexe situaties zien we mensen sowieso face-to-face. Advisering kan bij ons via webcam, maar eerlijk, daar heeft nog nooit een klant gebruik van gemaakt.

Weet je wat echt groot is hier? De kermis in juli. Drie, vier dagen feest. Er wordt zelfs voor gespaard. En natuurlijk komt iedereen elkaar tegen, het is vooral een sociaal evenement. De band wordt verder versterkt door het gezamenlijk steunen van lokale en regionale initiatieven. We sponsoren onder andere de tennis- en voetbalclub. En Ker-rolls uit Kerkdriel, één van de weinige kunstrolschaatsverenigingen in Nederland, daar is vrijwel elke lokale ondernemer bij betrokken.

Naar boven