Beljaars Hypotheken en Verzekeringen

"Mijn missie is om het beste voor de klant te doen. En dan kan 'nee' ook een antwoord zijn."

Richard Beljaars bij de haven van Zevenbergen (Noord­Brabant), die eind 2020 werd heropend.

Richard Beljaars bij de haven van Zevenbergen (Noord­Brabant), die eind 2020 werd heropend.

Beljaars Hypotheken en Verzekeringen | Adviseurs aan het woord

Koop die nieuwe caravan eens niet. Klanten kijken vreemd op, maar Richard Beljaars van Beljaars Hypotheken en Verze­keringen uit Zevenbergen wil dat ze een gezonde financiële toekomst tegemoet gaan. Hij begon ooit bij een accountants­kantoor. Cijfers zeiden 'm echter niets, mensen helpen des te meer. Die passie draagt hij nu dagelijks uit.

Regel het goed, voor nu en voor later. Klanten willen een woning, daar focussen ze zich vol­ledig op, maar ik wil dat ze over pakweg vijf­tien jaar nog steeds prettig kunnen leven. Kan dat als één van de partners komt te overlij­den of arbeidsongeschikt raakt? Mijn missie is om het beste voor de klant te doen. En dan kan 'nee' ook een antwoord zijn. Soms is iets niet mogelijk en moet een klant zich bewust zijn van de enorme risico's. Direct writers hebben het klantbelang veel minder in het oog. Ze geven misschien een richting aan, maar die is niet per se goed voor de klant.

Nh1816 is voor ons wat wij voor klanten willen zijn. Ze zijn bereikbaar en benaderbaar, delen het klantbelang van financieel adviseurs en zijn tegelijkertijd goed geautomatiseerd, zonder de menselijkheid uit het oog te verliezen. Mijn carrière startte bij een accountants­kantoor, waarna ik naar een financiële instelling over­stapte. Het beviel in beide gevallen niet. Ik wil zelf be­palen hoe ik klanten vooruit help en niet vast zitten in een kader. Daarnaast wil ik dat klanten iets te kiezen hebben. Bij de meeste banken krijgen ze één smaak: WC-eend.

Ons kantoor bestaat 26 jaar. We werken met vijf mensen, drie adviseurs en twee collega's voor de scha­deafhandeling en administratie. Zevenbergen is een prima plek. Vlakbij de bedrijvigheid van Moerdijk en verbonden met Zuid-Holland en een grote plaats als Breda. In het verleden stond Zevenbergen bekend als de Suikerstad, er draaiden hier zeven suikerfabrieken. Als geboren en getogen Zevenbergenaar hield ik van die heerlijke zoete lucht. Inmiddels herinneren alleen de suikersilo's nog aan die tijd.

Onze woonplaats heeft aan levendigheid gewonnen door het recent heropenen van de haven, die in 1970 werd gedempt. Dat trekt toeristen. Je kunt de haven echter nog niet per boot bereiken. Het is nu vooral een project om de zoetwaterhuishouding in West-Brabant en Zeeland te verbeteren.

Ons kantoor sponsort al jaren talloze verenigingen uit de regio, van korfbal en carnaval tot havendagen en natuurlijk voetbal. V.V. SEOLTO is onze club! Voetbal­plezier van de lokale jeugd moet voorop staan. Als een club betaalde talenten uit andere regio's gaat aantrek­ken, is voor mij de lol ervan af en stop ik met sponso­ren. Het hoeft sowieso niet allemaal opzichtig te zijn. Tijdens coronatijd hebben we de Voedselbank gesteund met boodschappen van een lokale supermarkt, dat vind ik minstens even belangrijk.

 

Trots

Op welke schade-afhandeling kijk je met trots terug?

Klanten haakten hun caravan aan en gingen op weg naar Texel. Ze waren Zevenbergen nog niet uit of ze werden ingehaald door hun sleurhut, die tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. Weg vakantie. Toch niet, want via het netwerk van Nh1816 kon­den we ondanks de zomerdrukte een vervangcaravan regelen. Het echtpaar kon nét de laatste plek op de boot halen en bereik­te nog die dag de campingplek. Later heb ik ze in verband met de aankoop van een nieuwe woning en bijkomende kosten ge­adviseerd geen nieuwe caravan meer te kopen. Ze huren er nu eentje en zijn nog altijd blij met dat advies.

Naar boven