De Vries Verzekeringen in Monster

"wij willen een coachende rol spelen voor onze klanten"

Hennie de Vries voor watertoren

Hennie de Vries

Monster is op en top Westlands. Monstenaars zijn harde werkers, ondernemend en direct. Nieuwkomers verbazen zich wel eens over het aantal tuinbouwbedrijven tussen de woningen. Dat is in veel steden anders, daar zijn de meeste ondernemingen op bedrijventerreinen gevestigd. We beschikken over een uniek duingebied, waar je heerlijke wandelingen kunt maken. De watertoren, gebouwd in 1886, is een karakteristieke markering in ons duinlandschap. Dit is mijn thuis.

Mijn opa startte in 1975 De Vries Verzekeringen, mijn vader nam het over en sinds vorig jaar werk ik er als adviseur verzekeringen en adviseur Regiobank. Ik studeerde Bestuurskunde en wilde eerst in andere sectoren rondkijken. Ik werkte onder meer als veiligheidsanalist bij de politie. Vorig jaar was het nu of nooit. En het bevalt goed! Een prachtig bedrijf waar veel kan en nog veel meer mogelijk is. We blijven ontwikkelen, al blijft de focus op Monster en het Westland liggen. Dichtbij de klant is onze kracht. Klanten lopen hier dagelijks binnen. De combinatie met de Regiobank is daarbij een voordeel. Tijdens de Kinderspaarweken komen kinderen met hun ouders de spaarpot legen. Ze maken kennis met de eerste financiële handelingen en doen spaartips op. Klanten kunnen meteen hun verzekeringszaken regelen. Er is een wisselwerking met andere lokale ondernemers: wie zijn of haar spaarpot komt brengen, krijgt een coupon voor muffins bij de lokale bakker.

Uiteraard sluiten we de ogen niet voor de digitale wereld, maar apps en dergelijke zijn ondersteunend. We communiceren over schade al veel via Whatsapp. Dat vinden klanten prettig. Ze kunnen snel een korte omchrijving en foto’s sturen en wij kunnen meteen voor hen aan het werk. In coronatijd konden we veel klanten door middel van videobellen ondersteunen.

Het bankwezen trekt zich steeds verder terug en dat geldt ook voor de overheid. Neem het openbaar vervoer, haltes worden beperkt en lijnen worden helemaal opgeheven. Het treft de groep minder mobiele mensen, zoals ouderen en gehandicapten. Daarom is de oprichting van de Heijdse Lijn, een verbinding tussen Monster en het dorpje Ter Heijde, zo’n mooi initiatief. Het haalt de oudere bewoners van Ter Heijde uit een isolement, want er is daar geen enkel alternatief voor OV en mensen komen letterlijk de dijk tussen het dorpje en Monster niet op. De buurtbus, die elk kwartier rijdt, wordt volledig gedragen door ondernemers zoals wij en door verschillende fondsen. Ook Nh1816 participeert in de Heijdse Lijn. We hopen dat de gemeente de lijn uiteindelijk opneemt in de OV-voorzieningen, maar voorlopig steunen wij de buurtbus de komende drie jaar.

De definitie van goed advies is voor mij drieledig: luisteren, vragen stellen en vooruit kijken. Zo kun je optimaal met klanten meedenken en ze vooruit helpen. De meeste klanten zijn niet financieel onderlegd en hebben vaak weinig interesse in deze zaken. Je merkt het al aan de vragen. Iemand vroeg ons bijvoorbeeld of we ook de Motorrijtuigenbelasting incasseren. Maar de behoefte aan financiële ondersteuning is groot, ongeacht de leeftijd van mensen. Jongeren weten vaak niet wat hun rechten en plichten zijn. Zorgtoeslag? Nooit van gehoord. Wij willen een coachende rol spelen voor onze klanten. We hebben ook een verwijsfunctie naar Vitis Welzijn, een regionale organisatie die Westlanders helpt met allerlei maatschappelijke kwesties, waaronder schulden.

De meest opmerkelijke klantvraag is trouwens van heel andere aard: wilt u ook even mee gaan naar de apotheek? Kennelijk voelen klanten zich zo op hun gemak, dat ze zelfs daarbij onze hulp willen.

Trots

OP WELKE SCHADE-AFHANDELING KIJK JE MET TROTS TERUG?

We zijn trots op alle schade-afhandelingen. Wat er voor onze klanten echt uitspringt, is de snelheid van handelen. De schaderegelingsbevoegdheid zorgt ervoor dat wij efficiënt kunnen schakelen. Klanten ontvangen binnen een dag of enkele dagen het geld op hun rekening. En dan stromen de bedankjes binnen: geweldig, we hadden niet verwacht dat het zó snel zou gaan! Het geeft ook de meerwaarde van een financieel adviseur aan. Wij gaan gelijk aan de slag als klanten schade hebben. En we staan voor eerlijk advies. Ook als iets niet mogelijk is, zoals korting voor een nieuwe klant die geen schadevrije jaren heeft, zeggen we dat meteen.

Naar boven