Dignum Verzekeringen & Hypotheken te Schagen

We doen graag iets terug voor de lokale samenleving, dus we sponsoren mooie events als A Local Swim Schagen voor Stichting ALS.

Linda Dignum

Linda Dignum (37)

Magnusveste, zo wordt onze vestigingsplaats Schagen ook wel genoemd. Het verwijst naar de legendarische ridder Magnus van Schagen, die aan een kruistocht zou hebben deelgenomen. De oudste fundamenten van Slot Schagen dateren ongeveer uit die tijd.

Het monument vervult een centrale rol in mijn woonplaats. Het was natuurlijk het onderkomen van adellijke dames en heren, maar veel Schagenezen hebben ook persoonlijke herinneringen aan het slot. Mijn vader Ary, oprichter van Dignum Verzekeringen & Hypotheken, hield er in 2016 zijn druk bezochte afscheidsreceptie. 

Officieel komen we uit Schagerbrug, maar het kantoor is sinds 1987 in Schagen gevestigd. Binnenkort vieren we ons 40-jarig jubileum, daar gaan we klanten zeker bij betrekken. Onze klantenkring bevindt zich in de regio, op een aantal uitzonderingen na, zoals Duitse klanten met een huisje aan zee en streekgenoten die zijn verhuisd. Zakelijk en privé lopen hier gewoon door elkaar heen. Je komt elkaar continu tegen. Schagenezen die nu elders wonen, keren minimaal eens per jaar terug tijdens de Paasveetentoonstelling. Begonnen als keurmarkt voor de mooiste koeien, is de tentoonstelling uitgegroeid tot een gezellige happening. Je kunt er meteen even bijkletsen. Het standbeeld van de Stier, voor Slot Schagen geplaatst, verwijst naar het evenement.

Lokale samenleving

In mijn vrije tijd handbal ik bij HV Schagen en mijn broer Paul, met wie ik sinds 2015 het kantoor run, voetbalt bij een club in de regio. Als je in de Kop van Noord-Holland wilt sporten, kies je voor voetbal of handbal, dat staat eigenlijk vast. We doen graag iets terug voor de lokale samenleving, dus we sponsoren mooie events als A Local Swim Schagen voor Stichting ALS. Het bedrag dat de deelnemers bij elkaar zwemmen, verdubbelen we samen met Nh1816. We zwemmen zelf mee, mijn vader was vorig jaar de oudste deelnemer. Ook dit jaar staat de Local Swim op het programma. 

Persoonlijk advies

Het mooiste compliment dat ik van klanten krijg is: je hebt de hypotheekverzekering aan ons uitgelegd en we begrijpen het volledig. Zo’n verzekering is letterlijk van levensbelang, niettemin gebeurt het vaak dat mensen niet weten wat ze aanschaffen. Als klanten na jaren terugkomen, vertellen dat ze destijds goed zijn geadviseerd en nu geld overhouden voor hun kinderen, is mijn week goed. Die persoonlijke aanpak blijft hoe dan ook behouden. Natuurlijk kunnen we mensen digitaal ondersteunen, met onze website, Facebook en de schade-app, maar je ziet dat persoonlijk advies populair blijft. Ook veel jongeren lopen bij ons binnen.  

We krijgen steeds extremer weer, onlangs werd Code Oranje weer afgegeven. Klanten raad ik dan ook aan hun eigen risico bij stormschade af te kopen. Dan hoef je tenminste niet eerst 450 euro te betalen als de schutting is omgewaaid.

Naar boven