Fundament Financieel Advies

"De uitwerking van financieel advies moet zo zijn, dat een klant zich hier comfortabel bij voelt en ’s-nachts lekker kan slapen."

Steven biemond

Steven Biemond

Fundament Financieel Advies | Adviseurs aan het woord

Het werk van de adviseur is puur mensenwerk, zegt Steven Biemond van Fundament financieel advies. Het betekent voor hem dat klanten hun hoofd niet hoeven te breken over risico’s, maar ’s nachts heerlijk kunnen slapen.

Bergschenhoek, waar ons kantoor is gevestigd, is één van de drie dorpen die samen Lan-singerland vormen. We bevinden ons op een kwartier rijden van Rotterdam en tegelijkertijd zitten we midden in de natuur. Op heldere dagen kijken we zo vanuit het groen aan De Rotte naar de Euromast. De gemeente Lansingerland telt veel ondernemers en kenmerkt zich tevens door sportieve saamhorigheid. Er zijn veel voetbalclubs, handbal-, volleybal-, hockey- en tennisverenigingen.

Wij pretenderen het meest sportieve kantoor van de regio te zijn. Ons team bestaat uit dertien medewerkers en we zijn allemaal sportminded. We sponsoren lokale clubs waar we zelf actief zijn of waar we in elk geval iets mee hebben. Zelf ben ik helemaal gek van wielrennen en mijn kinderen hockeyen. Begin juni nam ik deel aan de Alpe d’HuZes, de beklimming van de beroemde Alpe d’Huez voor KWF kankerbestrijding. Dit doen wij met een aantal collega’s en hierbij wordt er ieder jaar met ons team een groot bedrag opgehaald. Nh1816 heeft ook een sponsorbijdrage aan dit goede doel geleverd. De verzekeraar is voor ons om meerdere redenen een prima partij om mee samen te werken. Hun automatisering is on point en dat levert onder meer een platform op waar je eenvoudig offertes en polissen voor particuliere verzekeringen kunt aanvragen. Daarnaast hanteren ze gunstige premies en hebben ze korte lijnen.

We zijn een lokaal kantoor voor verzekeringen, hypotheken, vermogen, pensioenen en bedrijfsfinancieringen. Fundament heeft ook nog vestigingen in Vlaardingen en Schiedam. Mijn compagnon stapte acht jaar geleden op de eigenaren van Fundament af met de vraag of wij een vestiging in Lansingerland konden openen. Dat is meer dan gelukt. We gaan hier ook niet weg. Wij merken dat het aantal plaatselijke advieskan toren krimpt door verkoop aan grotere partijen. Deze vertrekken vervolgens uit de gemeente, maar klanten zitten hier niet altijd op te wachten.

De uitwerking van financieel advies moet zo zijn, dat een klant zich hier comfortabel bij voelt en ‘s nachts lekker kan slapen. Dat kan op verschillende ma-nieren. We laten alle risico’s de revue passeren en de klant bepaalt wat hij of zij zelf wil én kan dragen. Soms is dat heel wat en soms willen mensen zoveel mogelijk risico’s afdekken. Als dat financieel haalbaar is, dan is het prima. Mijn definitie van goed advies is dan ook: advies dat de specifieke klant een comfortabel financieel leven schenkt.

Ons vak brengt met zich mee dat we veel van en over onze klanten weten en daardoor geregeld in de comfortzone belanden. Dit resulteert in het mogen verzorgen van de polissen, maar levert ook soms vragen op die niets met ons vakgebied te maken hebben. Wij helpen hen uiteraard graag op weg naar de juiste partij.

 

Trots

Op welke schade-afhandeling kijk je met trots terug?

Alle schadeafwikkelingen vinden wij even belangrijk. Wij willen er voor al onze klanten zijn, ongeacht de omvang van de schade. Een halfuur geleden werd hier namens een klant een bos bloemen bezorgd voor één van onze schadeadviseurs. Deze klant kreeg via de reisverzekering bij Nh1816 het geld voor een gean-nuleerde reis terug. Dat was voor haar goud waard. Niet zozeer vanwege het bedrag, vooral omwille van het emotionele aspect. De uitkering en de soepele afhandeling betekende een klein beetje verlichting in een zware tijd. Dat het werk van onze medewerkers hierbij extra gewaardeerd en beloond wordt, maakt mij trots.

Naar boven