GOOSSENS te Hoogerheide (NB)

Persoonlijk en digitaal zijn voor ons met elkaar verweven

Fausto Goossens

Fausto (40) en Natasja Goossens (41)

Als kinderen ravotten we tussen de steenfabrieken en op de steile hellingen van de Brabantse Wal, een hooggelegen natuurgebied dat grenst aan Zeeland en de regio Antwerpen. Je ziet er nog stille getuigen van de wekenlange slag die de Duitsers en de geallieerde troepen in 1944 voerden, zoals een Canadese tank. De Brabantse Wal is perfect om dé sport van onze regio uit te oefenen: veldrijden. Ik zou graag vertellen dat mijn fascinatie voor gesteente op de Wal is aangewakkerd, maar dat is niet zo. Mijn interesse voor geologie werd in het klaslokaal gewekt. Wis- en natuurkunde waren favoriete vakken op het VWO en daar maak je bij een studie geologie veelvuldig gebruik van. Nooit heb ik het idee gehad er mijn beroep van te maken. Hobbymatig ben ik er nog wel mee bezig. Gaan we -niet geheel toevallig- naar Noorwegen op vakantie, dan komt de geoloog in me boven. Ik probeer mijn gezin enthousiast te maken voor alle kennis die je uit mineralen kunt halen. Maar stenen zijn geen mensen. Mensen vertellen uiteindelijk veel boeiendere levensverhalen. Verzekeren gaat over hun zekerheden en onzekerheden, hun veiligheid en toekomst.   

Ons kantoor in Hoogerheide

Behalve voor mijn studie in Utrecht, heb ik Hoogerheide nooit verlaten. In 2000 ben ik bij ons familiebedrijf begonnen en sinds 10 jaar run ik het kantoor samen met mijn vrouw. Assurantiekantoor Goossens bestaat nu precies 75 jaar. Het mooie is, dat we in 2019 met ons bedrijf verhuizen naar de plek waar mijn opa ooit begon, aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide. Zeker driekwart van onze relaties bevindt zich in een straal van tien kilometer van onze vestiging. De gemeente breidt zich gestaag uit, dat zien we terug in de groei van het kantoor. Er zijn inmiddels drie industrieterreinen, veel detailhandel en natuurlijk de vliegbasis in het nabijgelegen Woensdrecht, die nieuwe bewoners naar de regio trekt. Ook steeds meer jonge Belgische stellen komen hier wonen.

Financieel toekomstplan

Persoonlijk en digitaal zijn voor ons met elkaar verweven. Zo kunnen we een betaalbaar en degelijk financieel toekomstplan aanbieden met behulp van UW Financieel Totaal Overzicht. Dat is geen portaal, want daar zie ik de meerwaarde niet van in, maar een hulpprogramma dat het persoonlijk advies ondersteunt. Veel gezinnen weten hoe hun huishoudboekje eruit ziet, maar hebben geen zicht op hoe ze er over tien jaar voor kunnen staan en helemaal niet over de situatie na hun pensioenleeftijd. Neem de tijd om dat eens te bespreken. Een goed financieel plan maakt het nemen van beslissingen makkelijker.

Social media en apps vind ik een verrijking, maar niet zozeer om je te onderscheiden bij klanten. Het zijn efficiënte communicatiemiddelen. En ze hebben de drempel voor advies verlaagd. Het eerste contact is zo gelegd en als klanten behoefte hebben aan verdieping, zijn ze binnen tien minuten bij ons op kantoor.

Naar boven