Jos Kamp Assurantiën

"Met persoonlijke benadering en door een stapje harder voor klanten te lopen, maakt een financieel adviseur het verschil."

Marco en Edwin Kamp bij het Oude Gemaal in Heerhugowaard

Marco (links) en Edwin Kamp bij het Oude Gemaal in Heerhugowaard

Jos Kamp Assurantiën | Adviseurs aan het woord

Het Oude Gemaal, waar nu het Poldermu­seum in Heerhugowaard is gevestigd, staat zo ongeveer aan het einde van de Midden­weg. Deze weg loopt dwars door Heerhugo­waard en nabijgelegen dorpen. We wonen en werken al vanaf de negentiende eeuw aan de Mid­denweg, toen mijn overgrootvader er een aannemers­bedrijf startte. Door de jaren heen waren we er op vier adressen gevestigd, om in 2001 op nummer 200 neer te strijken. Ons kantoor is een monumentaal pand van meer dan een eeuw oud. Voorheen was het een verzorgingshuis. 

De verzekeringstak van Kamp bestaat sinds 1908. Mijn overgrootvader deed het agentschap erbij om de door hem gebouwde huisjes en stolpen tegen brand- en blik­semschade te verzekeren. Later bouwden mijn opa en vooral mijn vader het kantoor verder uit. Inmiddels staat de vierde generatie aan het roer. Marco en ik heb­ben het stokje drie jaar geleden overgenomen. We zijn een allround kantoor voor particuliere en zakelijke verzekeringen, hypotheken en RegioBank en werken met een team van negen mensen voor klanten in Heerhugo­waard en omstreken. We willen graag blijven wie we zijn en daarin excelleren. Sommige mensen komen al decennia bij ons, er is zelfs een plaatsgenoot sinds 1959 klant. Die lokale functie gaat niet verloren. Onlangs meldde zich weer een klant uit de omgeving: ik loop al­tijd langs jullie pand, nu vind ik het tijd om eens bin­nen te lopen. Geweldig!

Heerhugowaard is op en top West-Fries. Er wonen meer dan 50.000 mensen, maar het dorpse karakter blijft behouden. En die bekende West-Friese nuchter­heid is natuurlijk aanwezig. Mijn drie broers en ik heb­ben altijd gevoetbald bij SVW '27 uit onze woonplaats. De laatste tijd doen we wat rustiger aan en spelen we zaalvoetbal in vriendenteams. We steunen de club ui­teraard, maar ook andere sportverenigingen en -evenementen in Heerhugowaard. Samen met Nh1816 hebben we de Santarun in december gesponsord. Ook de plaat­selijke wielerronde Tour de Waard en een bijzondere actie, waar ik nog niets over mag vertellen, staan op het programma. Nh1816 sponsort dan weer mee.

Nh1816 is praktisch familie van ons. We hebben sinds 1908 een aanstelling, de oudste in hun bestand. We spreken letterlijk en figuurlijk dezelfde taal. Met per­soonlijke benadering en door een stapje harder voor klanten te lopen, maakt een financieel adviseur het ver­schil. Dat zit soms in heel kleine dingen. Je komt bij mensen thuis en ziet dan ook meteen welke risico's er zijn. Pas geleden meldde een klant dat hij op 30 juni de sleutel van zijn nieuwe huis krijgt, maar de woonhuis­verzekering op 1 juli in laat gaan. Precies op die ene dag kan zijn woning afbranden, daar wil ik een klant dan voor behoeden door hem daarop te wijzen. 

De definitie van goed advies vind ik goed inventarise­ren welke risico's een klant loopt en welke wensen er zijn, in duidelijke taal uitleg geven over de oplossingen en het advies kort en bondig, liefst op één A4'tje, uitwerken.

Een bijzondere vraag die ik wel eens van een klant heb gehad: ga je mee op wintersport? Deze man was net in Heerhugowaard komen wonen en ik had zijn hypo­theek geregeld. Hij voelde zich kennelijk zo thuis, dat hij die vraag stelde. Leuk natuurlijk, maar ik heb het professioneel gehouden en hem vriendelijk voor het aanbod bedankt.

Naar boven