Karis Adviesgroep te Beringe (LB)

"Wij creëren bewust een prettige sfeer, zodat mensen makkelijk binnenlopen"

Karis adviesgroep

Nick Karis (46)

Beringe is een dorp met het familiegevoel en wij voelen ons deel van de familie.

Wij creëren ook bewust een prettige sfeer op ons kantoor, zodat mensen makkelijk binnenlopen. Zo hebben we spreekkamers in een huiselijke sfeer waar klanten een lekker kopje koffie kunnen krijgen. We merken dat bezoekers van ons kantoor zich daardoor snel op hun gemak voelen.

Van een dalende trend merken wij niets. Ons kantoor groeit gestaag. Veel mensen hebben nog steeds behoefte aan advies, ook bij verzekeringen. Wij kijken wel naar de toekomst: wat als schadeprovisie wegvalt? Dan zullen we van advies nog meer ons product moeten maken.

Laatst had ik een klant die zijn kostbare foto- en filmapparatuur wilde verzekeren op basis van nieuwwaarde. De meeste verzekeraars hanteren echter een afschrijvingsregeling. Op internet vond ik een gespecialiseerde aanbieder die wel een nieuwwaardeverzekering bood. Ik heb de klant naar die maatschappij verwezen. Wij hebben daar nu geen adviesvergoeding voor gevraagd, maar dat zouden we wel kunnen doen.

Sinds 2006 maken wij overigens al nadrukkelijk onderscheid tussen financieel advies en verzekeringsadvies. Klanten hebben daardoor ook snel kunnen wennen aan de veranderingen op dit vlak.

Bijzondere kenmerken van Beringe? In Beringe is Napoleon gestopt met graven van de Noordervaart, die Schelde aan de ene kant en Maas en Rijn aan de andere kant met elkaar moest verbinden.

Verder het Monument van 5x Beringen Internationaal. Elke drie jaar treden teams uit plaatsen in Europa met de naam Beringe, Beringen of Behringen tegen elkaar in het strijdperk. Een waar verbroederingsfeest. In 2019 is Nederland weer aan de beurt om dit spel zonder grenzen te organiseren. Wij zullen daar zeker aan bijdragen.

Zoals we bijdragen aan veel activiteiten en verenigingen in het dorp. De handbalvereniging Bevo heeft daarbij een speciaal plekje in mijn hart; ik heb er vroeger zelf gespeeld, nu speelt mijn dochter er en ben ik er coach.

Ons kantoor heeft regelmatig meegedaan aan de vrijwilligersdag van de Stichting De Naobere in Grubbenvorst (kleinschalige, belevingsgerichte dagbesteding en logeeropvang in het groen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking). De stichting heeft via ons ook ooit een bijdrage gehad van de Stichting Goede Doelen Nh1816.

We hebben er ook voor gezorgd dat de Stichting Gewoon Buitengewoon in Panningen met geld van het Nh1816-fonds materiaal kon aanschaffen. Deze stichting biedt plaats aan mensen die vanuit de gemeente Peel en Maas een Wmo-indicatie of pgb hebben. Zij worden ingezet bij bosbeheer en andere klussen in de buitenlucht.

Ik ben voorzitter geweest van de ondernemersvereniging en overweeg me nu in te zetten voor een nieuwe stichting, Steingood Beringe. Het doel van deze stichting is om leegstaande gebouwen in het dorp een nieuwe bestemming te geven. Zo is het plan om de kerk die niet meer wordt gebruikt verenigingen onder te brengen. Ook is een oude school in ere hersteld en wordt nu weer gebruikt als basisschool. Zo houden we Beringe leefbaar.

Naar boven