Koster & de Waart te Zwanenburg

Wij voelen ons sterk verbonden met Zwanenburg

Dennis van den Blanken

Dennis den Blanken

Dennis den Blanken: Wij komen allemaal uit Zwanenburg en voelen ons heel sterk verbonden met deze plaats! 

Koster & De Waart uit Zwanenburg is vijftien jaar geleden opgericht door Rob Koster en Mathijs de Waart. In 2005 ben ik bij het kantoor gekomen, sinds 2007 ben ik mede-eigenaar.

Oorspronkelijk zat het kantoor in Badhoevedorp, maar we zijn bewust verhuisd naar Zwanenburg. Wij komen allemaal uit Zwanenburg en voelen ons heel sterk verbonden met deze plaats! De meeste mensen associëren Zwanenburg met Schiphol, maar voor ons is het een gezellig dorp waarin we graag wonen en werken. Bijdragen aan het behoud van de leefbaarheid is voor ons dan ook vanzelfsprekend.

Zo hebben we vorig jaar samen met een aantal lokale bedrijven Stichting De Brug Zwanenburg-Halfweg opgericht. De naam slaat op de brug tussen Zwanenburg en Halfweg, waarmee Zwanenburg een duo-gemeente vormt. Met een eerste actie ondersteunden we lokale verenigingen. Klanten konden tijdens deze actie muntjes sparen voor een donatie aan een vereniging naar keuze.

Dit jaar organiseren we een busreis voor bejaarden met een lichamelijke beperking. We gaan zelf ook mee ter ondersteuning en begeleiding.

We organiseren sinds 2015 ook ieder jaar een ‘feestweek’ in Zwanenburg/Halfweg. Het gaat om een vierdaags spektakel, met optredens van bekende artiesten en andere activiteiten. Het is een echte happening. Onder het motto ‘Wij een feest, zij ook een feest’ zamelen we tijdens deze week geld in voor Only Friends, een sportclub in Amsterdam Noord voor kinderen en jongeren met een beperking. Ik zelf onderhoud vooral de sponsorcontacten voor dit evenement.

Samen met onze sponsorbijdragen en bijdragen van de Coöperatie Nh1816 gaat het om in totaal tienduizenden euro’s die we gezamenlijk ophalen.

Ons kantoor is inmiddels verdubbeld qua aantal medewerkers. Dankzij onder meer ons vrijwilligerswerk, waaruit we veel contacten en doorverwijzingen krijgen. Dat maakt mede dat het ons goed gaat. En wij zijn zo ingesteld dat als het ons goed gaat, wij graag iets terug doen in de lokale situatie voor mensen die het moeilijker hebben.

Naar boven