Wonen & Welzijn Financiële Oplossingen

"Voor ons betekent goed advies een maatoplossing die we samen met de klant vinden. Met de nadruk op ‘sa-men’."

Lennert Veldhuijzen voor kasteel Ammersoyen Ammerzoden

Lennart Veldhuijzen

Lennart Veldhuijzen Wonen & Welzijn Financiele Oplossingen | Adviseurs aan het woord

We wonen in Gelderland, maar we voelen ons ook Brabanders. Ammerzoden ligt precies op de provinciegrens, pal aan de Maas. ‘Ammerooise’ mensen vieren uitbundig carnaval, zoals Brabanders dat kunnen, en ons kantoor doet daar natuurlijk aan mee. We sponsoren de carnavalsvereniging en stichting Promotie Ammerzoden Dorp (PAD), dat allerlei evenementen organiseert. Het PAD-weekend, drie zomerse dagen vol muziek en festiviteiten, is inmiddels legendarisch. De samenhorigheid die ons dorp kenmerkt, borrelt dan meteen op. Iedereen is op PAD. We leven er een jaar lang naartoe. Sport is hier ook belangrijk. We steunen allerlei verenigingen, natuurlijk onze plaatselijke voetbaltrots v.v. Jan van Arckel, maar ook clubs in het nabijgelegen dorp Well. 

Veel activiteiten spelen zich af bij het middeleeuwse kasteel Ammersoyen. Dat is het focuspunt in het dorp. De waterburcht is een plaatje om te zien en heeft een rijke historie. Inmiddels staat het ook bekend als het kasteel van de goedheiligman, want de Grote Sinterklaasfilms worden op het kasteel opgenomen. We voelen ons thuis in Ammerzoden. De oprichter van Wonen & Welzijn is hier in 2003 begonnen en zijn kantoor was al snel een plek waar dorpsbewoners graag even binnen kwamen lopen. Die open-deur-functie hebben we nog altijd. Mensen kunnen bij ons terecht voor verzekeringen, hypotheken, financiële diensten en bankzaken, want we zijn ook RegioBank. Bezoekers genieten dan gelijk van een goede kop koffie in ons gezellige barretje. 

Sommige klanten stellen bijzondere vragen en die komen vaak voort uit onze rol als financieel vertrouwenspersoon. Ze vragen bijvoorbeeld of we kunnen helpen met zorgtoeslag aanvragen. Dat is niet onze functie, maar we zeggen ook niet direct ’nee’. Je maakt als financieel adviseur juist het verschil door te kijken wat er wél mogelijk is voor klanten. We wijzen in zo’n geval op goede online hulpmogelijkheden en kunnen desnoods doorverwijzen naar een collega-ondernemer. Dat is het voordeel van een hechte gemeenschap, je hebt als adviseur al snel een netwerk van specialisten.    

Voor ons betekent goed advies een maatoplossing die we samen met de klant vinden. Met de nadruk op ‘samen’. We nemen in nauw overleg risico’s onder loep en we bespreken wat klanten nodig vinden om te verzekeren of te financieren én wat realistisch is om zelf te dragen. Zo gaan we ook bij verduurzaming van de woning te werk. De hypotheekmarkt koelt af, maar dat is voor ons geen probleem, want we halen nu weer meer werk uit breed duurzaamheidsadvies. Dat behelst meer dan zonnepanelen, we werken samen met een organisatie die totaaladvies voor een specifieke woning neerlegt en we bekijken alle mogelijkheden voor (deel)financiering. 

Samen met Nh1816 hebben we dit jaar een zomerkamp voor kinderen en jongeren in de regio gesponsord. Op die manier kon het zomerkamp betaalbaar blijven voor alle ouders. Nh1816 is geen partij die op overnames jaagt, het is een betrouwbare verzekeraar die iets teruggeeft aan de maatschappij. En aan de adviseurs met wie ze samenwerken. Nh1816 heeft ons geholpen bij de uitbreiding van het kantoor. Inmiddels beschikken we over vier vestigingen: Ammerzoden, Tilburg, Eindhoven en Kerkdriel. De collega’s die er werken, zijn net zo verbonden met hun directe omgeving als wij. Die lokale betrokkenheid willen we behouden. We hebben niet de uitgesproken ambitie om verder te groeien, al weten we natuurlijk nooit wat er op ons pad komt. De klantenkring bevindt zich voornamelijk in de regio van de vestigingsplaatsen. Onze klanten bezoeken we ook. Als het nodig is, willen we er voor mensen zijn, ongeacht waar ze wonen of werken.   

Naar boven