Storms Financiële Dienstverlening

"Goed advies betekent dat je klanten laat denken aan zaken waar ze niet bij stil staan. En dat je met alternatieven komt."

Richard storms

Richard Storms

Storms Financiële Dienstverlening | Adviseurs aan het woord

De vader van adviseur Richard Storms legde na een lange carrière bij defensie de basis voor Storms Financiële Dienstverle-ning in Tilburg. Hij begon aanvankelijk met assurantiën voor 250 militairen. De officieren zijn gebleven, hun kinderen zijn inmiddels ook klant geworden en de derde generatie Storms staat paraat om het kantoor over te nemen.

Ons kantoor is vijftig jaar geleden ontstaan met het doel om mensen te helpen. Na tropenjaren als KNIL-militair, ging mijn vader bij de Koninklijke Militaire Academie in Breda als administrateur werken. Hij had een goede band met de officieren in oplei-ding en hielp hen ook met persoonlijke administratieve zaken, zoals verzekeringen. Van daaruit startte hij op 55-jarige leeftijd met een assurantiekantoor. Mijn broer Ruud en zijn vrouw Liesbeth kwamen er al snel bij. Later ben ik en broer Paul erbij gekomen en uiteindelijk heb het kantoor van mijn broer Ruud overgenomen. En nu staat mijn zoon Ted op 25-jarige leeftijd in de startblokken om het kantoor over te nemen. Het is nog niet zover, maar hij heeft er nu al veel zin in. Echt geweldig, want opvolging binnen familiebedrijven begint zeld-zaam te worden in onze branche.

Tilburg is en blijft onze thuishaven. We hebben hier een regiofunctie met een klantenkring in de stad en omringende plaatsen. Daarnaast is er natuurlijk de trouwe militaire klantenkring en die heeft zich door heel Nederland verspreid. Het is een grote, dynamische stad die de afgelopen jaren een aantal mooie woon- en werkgebieden rijker is geworden. De Spoorzone is zo’n bijzondere ontwikkeling, met de LocHal als hotspot. Deze hal van staal en glas diende vanaf 1932 als werkplaats voor stoom- en elektrische locomotieven en is in 2019 omgetoverd tot cultuurcentrum en hoofdvestiging voor Bibliotheek Midden-Brabant.

Hoe groot een plaats ook is, je kunt altijd een maatschappelijke bijdrage leveren. Dat vinden wij ook belangrijk. Dat doen we samen met Nh1816 momenteel onder meer met het hoofdsponsorschap van padel- en tennistoernooi RTV Quirijn voor het goede doel Social Kids Tilburg, een stichting voor kinderen met een autismestoornis. We hebben ook de Verbeeten Challenge gesponsord en we sponsoren de Warandeloop in Tilburg. Nh1816 is hierin voor ons een belangrijke partner. De samenwerking verloopt altijd soepel. Korte lij-nen, ze werken snel en efficiënt en hun Portaal is super.

Goed advies is voor mij advies dat alle facetten belicht. Dus niet alleen afgestemd op de wensen van de klant. Dat lijkt logisch, maar dat is het lang niet altijd. Het betekent dat je klanten laat denken aan zaken waar ze niet bij stil staan. En dat je met alternatieven komt. We zijn daar heel open en duidelijk in, want soms moeten er keuzes gemaakt worden. Het gaat ons om de balans tussen betaalbaarheid én haalbaarheid zowel voor verzekeringen als hypotheken, zodanig dat een klant in elk geval op financieel gebied relatief zorgeloos kan leven.

 

Trots

Op welke schade-afhandeling kijk je met trots terug?

Een klant werd buiten zijn schuld op een zaterdag aangereden. Hij is niet in Nederland geboren en getogen, maar hij beheerst het Nederlands redelijk en legde uit dat het schadeformulier moest worden ingevuld. De automobilist die hem aanreed, was echter witheet. Onze klant belde mij met de vraag of ik de man tot rede kon brengen. Ik ben ernaar toe gereden, heb de boel kunnen sussen en uiteindelijk is de schade goed afgehandeld. Voor mij is dat een ultiem voorbeeld van wat een local hero doet. Het gaat niet alleen om de financiële afwikkeling, je bent er ook in andere situaties voor je klanten. 

Naar boven