Van Ekeren

"Wijsheid zit niet in de antwoorden die je geeft, maar in de vragen die je stelt"

Adviseur Jesse van Ekeren

Tijdens een lockdown hebben mensen behoefte aan lekker buiten zijn. Vandaar dat we samen met Nh1816 het dakterras van een gasthuis in Gorinchem hebben laten inrichten. De bewoners en het personeel van dit zorghotel waren dolgelukkig met ons initiatief. Ze konden natuurlijk wel naar buiten, maar dan stonden ze op een kaal terras van tien bij tien meter. Nu is het een oase met planten, bloemen en comfortabel meubilair.Mooi is ook dat onze klanten het idee aandroegen. We hebben hen per mailing gevraagd welk  maatschappelijk project we konden steunen, het gasthuis kwam daarbij als winnaar uit de bus.


We sponsoren 21 voetbalclubs in onze regio Gorinchem en Leerdam. Je kunt ons wel voetbalminded noemen.. Maar we doen nog meer, we steunen lokale muziekkorpsen, een speeltuin, biljartverenigingen en een kerstdiner voor ouderen die zich eenzaam voelen. Bijzonder is de installatie van twee Automatische Externe Defibrillators -AED- buiten ons kantoor in Dalem, een dorpje dat aan Gorinchem vast zit. We hebben de twee apparaten samen met Nh1816 bekostigd en een gratis AED-cursus voor buurtbewoners georganiseerd. Naast ons personeel, deden er 25 dorpsbewoners mee. We vinden het mooi dat Nh1816 bijdraagt aan maatschappelijke projecten. 

Vliegeniersmuseum

Van Ekeren is een echt familiebedrijf. Mijn vader startte in 1996 in Vuren, maar inmiddels zijn we verhuisd naar het nabijgelegen Dalem. We hebben daar een oude autoshowroom omgetoverd tot moderne kantoortuin. In Leerdam is onze makelaardij gevestigd, eveneens op een toplocatie. Wij runnen het bedrijf samen met drie compagnons onder wie mijn zus Tessa., die tevens makelaar is. Er werken nu in totaal 41 medewerkers bij ons bedrijf en dan reken ik de nieuwe hypotheekmedewerker die we gaan aannemen alvast mee. Op gebied van hypotheken is het sinds het begin van corona alleen maar drukker geworden. Mensen hebben tijd en geld om hun woning te verbouwen of te verduurzamen en dat zie je terug in het aantal hypotheekoversluitingen en -ophogingen.


Dalem is een uitstekende plek voor ons kantoor: Het ligt aan de rand van Gorinchem en we hebben een mooie zichtlocatie met veel verkeer, nieuwbouw en bedrijvigheid. Zelf ben ik in het Gelderse Vuren opgegroeid, vandaar dat het sponsoren van het Vliegeniersmuseum in Fort Vuren voor de hand ligt. En ze zijn ook klant bij ons. Tegenwoordig is er een winkel met terras en restaurant gevestigd. Echt een aanrader om er eens te gaan kijken. 

Voor 't leven

Wijsheid zit niet in de antwoorden die je geeft, maar in de vragen die je stelt. Dat is mijn definitie van goed advies. Blijf vooral luisteren en vragen stellen. Wat wil de klant nou echt? Aan de andere kant is het niet aan te raden om mee te gaan twijfelen. Wees maar duidelijk in je advies. Een klant komt naar jou omdat hij je vertrouwt. Heb je een goede oplossing voor een klant gevonden, schroom dan niet om die aan te dragen.
Je maakt het verschil voor klanten door te doen wat je belooft en door betrokken te blijven. Wij hebben die visie gevat in de slogan ‘Voor ’t leven’. Het geeft aan dat we bij alle belangrijke financiële stappen kunnen adviseren, van studeren en huwelijk tot wonen en pensioen. En het is de belofte aan klanten dat ze hun leven lang op ons kunnen bouwen. Banken sluiten steeds meer vestigingen. Persoonlijk contact is vaak ver te zoeken. Bij ons kun je altijd terecht. Wij nemen gewoon direct de telefoon op of beantwoorden gelijk via whatsapp of livechat. En bij een fysieke afspraak krijg je ook gewoon nog steeds een bak koffie. 

Trots

Soms komt er uit ellende iets moois voort. De brand bij een regionale biljartvereniging, een klant van ons, is daar een voorbeeld van. Binnen een halfuur na de melding stonden we tussen de zwartgeblakerde puinhopen van het verenigingsgebouw. De voorzitter liep er met een betraand gezicht rond, hij zag zijn levenswerk in rook op gaan. We zeiden: wij gaan je helpen. Binnen twee weken keerde de verzekeraar een bedrag met vijf nullen uit. Dat gebeurt eigenlijk nooit zo snel. Op zo’n moment toon je als financieel adviseur je waarde. Vijf maanden later was het pand herbouwd en groeide het ledental als kool. Wij werden tijdens de opening in het zonnetje gezet, echt geweldig. Inmiddels speelt de biljartvereniging op het hoogste niveau in een gebouw dat geschikt is voor de Nederlandse kampioenschappen.

Naar boven