personen buiten met ijscones op anderhalve meter afstand

Wijchen

IJs voor zorghelden

Een bedankje voor zoveel inzet en goede zorg. MJFP Intermediair en Nh1816 stellen zo’n 500 zorgmedewerkers uit Wijchen en omgeving een lekker ijsje in het vooruitzicht voor alle inspanningen die zij de afgelopen maanden extra moesten leveren. Mathieu Fluit, eigenaar van kantoor MJFP, vertelt: “Met ons kantoor gaat het ondanks de coronacrisis goed. Des te meer reden om ons te bekommeren om de mensen om ons heen, die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis.”

Stichting Vrienden van het Wijchens Kerstpakket
MJFP Intermediair is al jaren donateur van Stichting Vrienden van het Wijchens Kerstpakket. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich elk jaar tijdens Kerst in om iets extra’s voor kwetsbare mensen in de regio Wijchen te doen. De stichting heeft regelmatig contact met zorgmedewerkers van diverse instellingen, zoals de Hagert, de Weegbree, Stichting Lucifer Alverna, Meerstaete en Meander/Hof van Elst. Deze mensen hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt voor de bewoners. Niet alleen voor hun gezondheid, maar ook om eens vaker een praatje te maken dan normaal, omdat ze geen bezoek mochten ontvangen. Om 500 van deze zorgmedewerkers nu eens een hart onder de riem te steken, krijgen ze ijsbonnen van IJscafé ’t Hart van Wijchen. De bonnen worden mogelijk gemaakt uit een financiële bijdrage van MJFP Intermediair.

Samen betrokken
In samenwerking met partner in particuliere schadeverzekeringen, Nh1816 Verzekeringen, maakte directeur Matthieu Fluit deze actie mogelijk. Hij deed daarbij een beroep op het donatieplan ‘Samen Betrokken’ waarin de coöperatieve verzekeraar 200.000 euro ter beschikking stelt voor lokale goede doelen en initiatieven, die zich inzetten ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis.

Zorg voor elkaar
Mathieu Fluit gaat verder: “Wij hebben veel bewondering voor alle mensen om ons heen die zich inzetten voor een ander in deze uitzonderlijke tijd en daarmee zorgen voor elkaar. Toen Nh1816 haar adviseurs vroeg om mogelijke initiatieven voor “samen betrokken” op te geven die zich inzetten ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis, zijn wij direct in actie gekomen om samen met de Stichting Vrienden van het Wijchens Kerstpakket ons idee voor dit initiatief uit te werken.” Met deze actie steunt MJFP Intermediair niet alleen de zorg, maar indirect ook IJscafé ’t Hart van Wijchen.

Naar boven