personen buiten bij stichting welzijn op 1.5m afstand

Waardenburg

Klimtoren voor natuurspeeltuin

Sandra van de Laar en Chantal van Berkel van Stichting Speeltuin Kuil kregen van Assurantiekantoor Kaasjager en Nh1816 Verzekeringen een cheque van maar liefst € 6.000,- overhandigd. De cheque staat symbool voor een klimtoren. Een toren die niet mag ontbreken in de natuurspeeltuin die is gevestigd op de plek waar ooit kasteel Nieuw Klingelenburg het aanblik sierde.

 

De natuurspeeltuin is een plek waar dringend behoefte aan was, want waar moesten al die kinderen uit de wijk Klingelenberg naartoe om te spelen? “We wilden een speelplaats voor peuters, maar ook voor tieners creëren en alle kinderen daartussen,” vertelt Sandra, “geheel in de stijl van de historie, die de plek meebrengt. De coronaperiode dreigde roet in het eten te gooien, doordat sponsors afhaakten die in de problemen kwamen door verlies van inkomsten.

 

Han Kaasjager is samen met vader Jan eigenaar van het gelijknamige assurantiekantoor en RegioBank in Waardenburg en Aalst. Kaasjager deed met succes een beroep op het donatieplan, dat de Nh1816 Verzekeringen in het leven riep voor initiatieven in de coronacrisis. Sandra: “Met de bijdrage die Kaasdrager samen met Nh1816 deed, konden we het pronkstuk van de speeltuin financieren: de klimtoren. Een uitdagend speeltoestel voor jonge kinderen, maar voor tieners juist een plek om met elkaar te chillen.”

Naar boven