Groep mensen met cheque in de hand voor opblaasboog van Nh1816

Rijswijk

Groep 8 'op kamp' in de bioscoop

Geen musical en geen kamp voor groep 8 van de basisscholen De Parel uit Giessen/Rijswijk en Eben Haezer uit Woudrichem. Dankzij de coronacrisis dreigde de basisschoolperiode voor 75 leerlingen te eindigen in een grote anticlimax. Maar niet als het ligt aan de ouders van de leerlingen. Mede dankzij Nh1816 Verzekeringen en Van der Nat Financiële Diensten konden de leerlingen genieten van een bijzonder bioscoopbezoek.

Met de klas naar bioscoop Hollywoud
In twee groepen kregen de leerlingen een geheel verzorgd uitje naar servicebioscoop Hollywoud. Terwijl ouders vanuit de VIP ruimte een oogje in het zeil hielden, konden hun kinderen genieten van een filmproductie samengesteld uit zelfgemaakte vlogs, foto’s en filmpjes. Daarna keken ze naar de film De Piraten van Hiernaast. Naar hartenlust konden de leerlingen eten en drinken bestellen. Een onvergetelijke middag en een mooie troost voor ouders en kinderen.

Lokale ondernemers geholpen
Volgens Van der Nat snijdt het mes aan twee kanten. Niet alleen de leerlingen hebben een leuke middag gehad. Voor servicebioscoop Hollywoud was het fijn om de deuren te openen voor zoveel kinderen, nadat ze maanden gedwongen waren om de deuren dicht te houden. Een andere lokale ondernemer, Zwaluw Reizen, bood uitkomst tegen het aangekondigde noodweer op maandagmiddag en vervoerde de leerlingen in een stoere touringcar.

Donatie voor de HartenBrigade
Voor veel kinderen in de regio Rijswijk en Woudrichem is een middagje naar de bioscoop geen vanzelfsprekendheid, door financiële problemen of een onveilige thuissituatie. Tijdens de fijne middag in Hollywoud werd daar even bij stilgestaan. Nicolette van Andel van de HartenBrigade ontving een donatie van € 1.000,- namens de coöperatie Nh1816, uit handen van alle aanwezige leerlingen en een zeer tevreden Joost-Jan van der Nat.

De HartenBrigade verbindt
De HartenBrigade, een initiatief van Trema Kinderopvang en Welzijn, onderneemt activiteiten voor jong en oud om mensen te verbinden en een hart onder de riem te steken. In de afgelopen maanden is de behoefte aan aandacht en activiteiten voor zowel volwassenen als kinderen in nood flink toegenomen.

Fotografie: Marjon Zijlstra Fotografie

Naar boven