personeel plant boom

Duurzame schadeverzekeraar?

De Nh1816 filosofie gaat verder dan verzekeringen afsluiten en schade vergoeden. Coöperatief verzekeren is risico’s afdekken met oog voor de wereld om ons heen. Duurzaamheid speelt hierbij een grote rol. Vanuit deze visie wil Nh1816 een bijdragen leveren aan een duurzame samenleving. Lees hieronder hoe wij dit invullen.

Sustainable Development Goals

Goede gezondheid en welzijn

Goede gezondheid en welzijn voor alle leeftijden.

Betaalbare en duurzame energie

Betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen.

Duurzame steden en gemeenschappen

Steden en gemeenschappen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.

Klimaatverandering aanpakken

Actie ondernemen om klimaatverandering en de impact te bestrijden.

SDG's nh1816

Duurzame

Ontwikkelingsdoelen

Duurzame Ontwikkelingsdoelen of de Sustainable Development Goals (hierna SDG’s) zijn zeventien doelen afgesproken door de landen die deelnemen aan de Verenigde Naties. Deze doelen dragen eraan bij om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Nh1816 richt zich op vier van deze doelen. Dit zijn de doelen die passen bij de kernwaarden van Nh1816 en de doelstellingen die Nh1816 heeft gesteld.

Zon komt op vanachter de aarde

Duurzaam beleggen

Beleggen doen wij duurzaam. Nh1816 is al ruim 200 jaar een zelfstandige en onafhankelijke verzekeraar. Wij hebben een sterke solvabele positie en een groot hart voor de mens en de maatschappij. Dat kenmerkt ook ons beleggingsbeleid. Wij houden rekening met de maatschappelijke gevolgen. Nh1816 is aangesloten bij de Code Duurzaam Beleggen van het Verbond van Verzekeraars.

Logo groen gedaan!

Duurzaam schadeherstel

Duurzaam schadeherstel met Nh1816 Verzekeringen. Onze schadeherstellers zijn aangesloten bij Stichting Duurzaam. De stichting staat voor reparatie, herstel en onderhoud op een duurzame manier. Een bedrijf met het keurmerk Groengedaan! repareert, herstelt en/of voert onderhoud uit op een milieuvriendelijke manier. Wat u daarvan merkt? Eigenlijk niets. Want het onderhoud of de reparatie duurt niet langer, is niet duurder en is van hoge kwaliteit.

Stichting goede doelen

Duurzaam voor de maatschappij

Via de Stichting Goede Doelen Nh1816 en de Coöperatie Nh1816 geven wij al jaren terug aan lokale en landelijke goede doelen die bijdragen aan de maatschappij waar wij en onze verzekerden onderdeel van zijn. Via de Samen Betrokken initiatieven steunen wij maatschappelijke projecten en goede doelen. Op deze manier bieden we steun aan de kwetsbare mensen in onze samenleving, zaken die van gemeenschappelijk belang zijn of dragen we bij aan lokale goede doelen.

logo insver

Stichting

INSVER

Uit ons klantonderzoek is gebleken dat ook onze verzekerden steeds meer waarde hechten aan de duurzaamheid van hun verzekeringen en de werkwijze van Nh1816 als verzekeraar. Wij zijn er daarom trots op om founding partner te zijn van INSVER. Deze stichting zal ons en anderen in de branche helpen met sneller verduurzamen en doelen op dit gebied te realiseren.

vitaliteit appel groen

Vitaliteit medewerkers

Bij een gezonde organisatie is de vitaliteit van de medewerkers van belang. Nh1816 draagt hier graag aan bij door een gezonde leefstijl te stimuleren.

Medewerkers kunnen gebruik maken van een fietsregeling waardoor zij vaker op de fiets naar kantoor komen maar ook in hun vrije tijd meer bewegen. Fietsen heeft veel pluspunten en draagt bij aan duurzaamheid, mobiliteit en vitaliteit.

Daarnaast bieden wij als werkgever een gezondheidscheck aan, werkplekonderzoek en is er wekelijks vers fruit op kantoor te vinden!

Samenwerken adviseur duurzaam belonen

Duurzame relaties

Nh1816 zet in op duurzame relaties en stimuleert advieskantoren ook duurzame relaties met hun klanten aan te gaan. We onderzoeken de klanttevredenheid onder verzekerden over Nh1816 en hun adviseur. En we bieden bijvoorbeeld een beloningsprogramma voor trouwe klanten dat advieskantoren kunnen inzetten.

Zonne energie duurzaam wonen

Duurzaam wonen

Het klimaat is een wereldwijd probleem. Ook in Nederland. Daar verantwoordelijkheid voor nemen maakt je woning verduurzamen tot een logische keuze. Maar wat betekent dat voor je verzekering? Vraag en antwoord over de mogelijkheden om te verduurzamen vind je op verbeterjehuis.nl.

logo insver

Herbestemmen Erfgoed

BOEi

BOEi is pionier op het gebied van restauratie en herbestemming van cultureel erfgoed. De organisatie wil leegstaand erfgoed een blijvende plek en functie in de maatschappij bieden, of dat nu om een oud fabrieksgebouw, een kazerne, een kerk of een boerderij gaat. Het behoud van het cultuurhistorische karakter is daarbij een eerste uitgangspunt. De verhalen die de gebouwen met zich meedragen zijn daarbij echter minstens zo belangrijk. Nh1816 is aandeelhouder van BOEi sinds 2023.

Naar boven