zakkenroller steelt uit rugtas op straat

Verlies of diefstal

Uit uw woning, in de trein of op straat: bent u bestolen?

Stap 1: Doe altijd direct aangifte bij de politie.

Stap 2: Meld vervolgens ook de schade bij uw verzekeringsadviseur. Hij staat voor u klaar en helpt u bij de schademelding en de afwikkeling.

Autodiefstal

Stap 1: Meld de diefstal van uw voertuig direct bij de politie. Houd uw kentekenbewijs, rijbewijs en verzekeringsbewijs bij de hand.

Stap 2: Informeer het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV). De helpdesk is 24/7 bereikbaar via tel. 055-7410001. Na de melding wordt uw voertuig opgenomen in de opsporingsregisters van de politie.

Stap 3: Geef de diefstal ook zo snel mogelijk door aan uw verzekeringsadviseur.

Autodiefstal buitenland

Is uw auto in het buitenland gestolen?

Stap 1: Doe direct aangifte bij de politie in de plaats waar uw auto is gestolen. De diefstal wordt internationaal bekend gemaakt. Bewaar de aangifte goed.

Stap 2: Meld bij thuiskomst de schade zo snel mogelijk bij het Aangifteloket Gestolen Voertuigen en Transportcriminaliteit via 088-0087444.

Stap 3: Mail de ingescande buitenlandse aangifte naar agv@liv.nl.

Stap 4: Geef de diefstal ook zo snel mogelijk door aan uw verzekeringsadviseur.

Diefstal en verlies op reis

Stap 1: Bent u op reis beroofd of iets verloren? Doe direct aangifte bij de lokale politie. De aangifte dient als bewijs en is belangrijk bij de schade-uitkering.

Stap 2: Stel tijdens uw vakantie ook alvast uw adviseur op de hoogte om de diefstal te melden.

Stap 3: Geef bij thuiskomst de schademelding door via de VerzekeringApp of Mijn Polissen en voeg de aangifte van de buitenlandse politie als bijlage toe.

Verloren en gevonden

Stap 1: Ga naar https://www.verlorenofgevonden.nl/ als u in Nederland iets bent verloren of hebt gevonden.

Stap 2: Lever gevonden voorwerpen in bij de gemeente of het politiebureau. Daar kunt u ook melding maken van hetgeen u bent verloren.

Naar boven