kind kijkt door camera naar illustratie van Fort K'IJK

Februari t/m maart 2023

Ontdek Fort K'IJK met gratis audiotour

Heb je weleens een fort van de Stelling van Amsterdam van binnen bekeken? Fort K’IJK is onderdeel van de beroemde Stelling van Amsterdam en ligt aan de rand van een uitgestrekt veenweidelandschap.

Wil je graag meer weten wat er zich in de verschillende periodes in en rond het fort bij Krommeniedijk heeft afgespeeld en bijvoorbeeld weten wat "een kazemat” is? Ontdek meer over dit fort en hoe het ‘kiekeboe’ kanon werkte en later het prachtige uitkijkpunt werd. Volg de audiotour om meer te weten te komen over de Stelling en de omliggende natuur! Vanaf het fort heb je een prachtig uitzicht op de omliggende weilanden.
 

Ledenvoordeel: Gratis toegang en audiotour Fort K'IJK (i.p.v. € 4,- p.p.)
Aantal personen: Maximaal 4 personen
Actieperiode: Februari t/m maart 2023

Gratis toegang en audiotour

  1. Ga naar jouw VerzekeringApp en download bij de Ledenvoordelen je voucher met jouw gegevens.
  2. Of vraag jouw voucher hieronder aan. Binnen circa drie werkdagen wordt de voucher naar je verzonden en vul je jouw gegevens hier verder op in.
  3. Toon de voucher bij de kassa van Fort K’IJK. Op vertoon van de voucher wordt voor maximaal 4 personen gratis toegang gegeven en de audiotour aangeboden. 

Met jouw aanvraag steun je Landschap Noord-Holland. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Landschap Noord-Holland wordt één keer per jaar € 10 namens jou bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

Gratis toegang + audiotour

Download voucher voor Fort K'IJK

Download de voucher via onderstaande knop en vul deze in met jouw persoonlijke gegevens en combipolisnummer bij Nh1816 Verzekeringen. Bij vertoon van de ingevulde voucher krijg je gratis toegang voor maximaal 4 personen.

Tip: bekijk voor je in de auto stapt de actuele openingstijden op https://www.landschapnoordholland.nl/fortkijk 

Voorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen en gebruiken is mogelijk t/m maart 2023
  • Per verzekerde kunnen maximaal 4 personen gebruikmaken van dit ledenvoordeel
  • Openingstijden: donderdag t/m zondag van 11.00 - 16.00 uur
  • Meer informatie op Landschapnoordholland.nl/fortkijk
  • Adres Fort K'IJK - Lagendijk 22 - 1911 MT Uitgeest
jongetje kijkt naar vitrine in Fort K'IJK in Uitgeest

Een historisch fort met belevingscentrum midden in een eeuwenoud landschap

Wat is er te doen in het Landschap Noord-Holland?

Fort bij Krommeniedijk is één van een 42 forten van de Stelling van Amsterdam. Het fort werd flink opgeknapt. Een deel van het fort is omgetoverd tot belevingscentrum Fort K'IJK over natuur en landschap in de Stelling van Amsterdam. Je kan na een bezoek genieten van een versnapering in de Theeschenkerij. Een bezoek meer dan waard! 

Bijna elk jaar zetten de boswachters een flink deel van onze weilanden rondom het fort onder water. Speciaal voor vogels op doortrek en voor weidevogels die juist in Noord-Holland arriveren om te broeden. Zo kunnen ze aansterken. Ze starten rond half februari langzaam met het opzetten van het water en ongeveer half maart zijn de weilanden weer droog. Vanaf de Lagendijk en het Fort zijn de natte weilanden met een verrekijker of telescoop goed te overzien. 

Fotografie: Mike Bink

luchtfoto van Fort K'IJK in Uitgeest

Donatie Nh1816 aan bewegwijzering

Dankzij de leden die in 2021 en 2022 een aanvraag hebben gedaan voor een ledenvoordeel bij Landschap Noord-Holland, heeft Nh1816 zowel bijgedragen aan het veiligstellen van m2 grond als aan de bewegwijzering van het Buitenplaatsenpad. Deze bewegwijzering was aan vernieuwing toe en met de nieuw geplaatste bewegwijzering kunnen de leden zelf genieten van een goed aangewezen wandeltocht door het prachtige Leyduin.

Fotografe: M. Schaefer

Naar boven