fluisterbootjes in het water in Ilperveld

2 augustus tot 1 oktober 2021

Varen in eilandenrijk onder de rook van Amsterdam

Als je in Noord-Holland woont is de natuur altijd dichtbij. Zelfs als je in de grote steden bent. Strand, duinen, weilanden, parken; van deze schoonheid en rust kun je altijd genieten, alleen of met anderen. 

20% korting op varen door het Ilperveld

Het Ilperveld kan je het beste vanuit een boot bekijken. Ga eens mee met een vaarexcursie of huur een kano,  een roeiboot of een fluisterpunter. Verken wandelend het Ilperpad achter het Bezoekerscentrum. Loop naar de vogelkijkhut of neem het trekpontje naar de onderzoekslocatie van Omhoog met het Veen.

Uw ledenvoordeel

Maak gebruik van uw ledenvoordeel en betaal € 16,- per uur voor het huren van een fluisterbootje in plaats van € 20,-. per uur. Reserveer een bootje via info@landschapnoordholland.nl en vermeld dat u lid/verzekerd bent bij Nh1816. Ga naar de VerzekeringApp en download direct uw kortingsvoucher of vraag hem hieronder aan. Neem uw reservering en voucher mee naar de bootverhuur of toon deze online.

Met uw aanvraag steunt u Landschap Noord-Holland. Per aangevraagd ledenvoordeel van een Nh1816-lid bij Landschap Noord-Holland wordt één keer per jaar € 10 namens u bijgedragen vanuit de Coöperatie Nh1816.

Downloaden kortingsvoucher IlperveldVoorwaarden

  • Alleen geldig voor Nh1816-verzekerden/-leden.
  • Aanvragen is mogelijk tot 1-10-2021.
  • Per adres kan één voucher worden aangevraagd.
  • Reserveer via info@landschapnoordholland.nl uw fluisterbootje en vermeld hierbij dat u gebruik maakt van uw Nh1816-ledenvoordeel. 
  • Het aanbod is op basis van beschikbaarheid van de fluisterbootjes. Vol=vol.
  • Neem uw reservering en kortingsvoucher mee naar de bootjesverhuur.
  • Parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer, Tel: 06 33 31 96 66.
  • Bereikbaar in het weekend van 10.00 - 17.00 uur vanaf apr. t/m sep. 
    en op woensdagmiddag van 12.00 - 17.00 uur vanaf jun. t/m aug.
Luchtfoto Ilperveld

Ontdek het Ilperveld

Wat is er te doen in Landschap Noord-Holland?

Het Ilperveld is een uitgestrekt stil, fraai watergebied met honderden eilanden van trilveen. Een brak veenweidegebied, met talloze sloten en vaarten en rietkragen. De plantengroei langs de slootkan­ten is rijk, een mozaïek van moerasrolklaver, echte koekoeks­bloem, gevleugeld hertshooi, watermunt en lepelblad. Er groeit struik- en kraaiheide en zelfs zonnedauw. Grutto, kievit, ture­luur, bruine kiekendief en roerdomp vinden hier hun perfecte biotoop. Koeien, schapen en geiten begrazen hier en daar het land. In de trektijd is het Ilperveld een toevluchts­oord voor duizenden passanten, zoals smienten, wulpen, ganzen en veel andere bijzondere vogels. 

Foto: Niels H.

Naar boven