gezin speelt met water op de camping

5 tips voor verkoeling in de zomer

4 juli 2018

De zomer is in volle gang en dat merken we in het hele land. Temperaturen variëren tussen de 20 en 30 graden en daarbij kun je wel wat verkoeling gebruiken!

Nh1816 geeft je 5 tips die je helpen om meer te genieten van het zomerse weer.

Airconditioning

Sluit alle ramen en deuren en zet de airconditioning aan. Op je werk of thuis is dit een fijne verkoeling als je bezig bent. Zet de airconditioning niet te laag (minimaal 20 graden)! Anders zijn de temperatuurverschillen der mate groot dat je lichaam hierop reageert.

Drink warme dranken

Het klinkt een beetje gek maar door het drinken van warme dranken koel je af. Het lichaam transpireert meer door warme dranken waardoor je sneller afkoelt.

Matig met alcohol

We weten allemaal dat alcohol schadelijk is voor de gezondheid. Maar met de hoge temperaturen droogt je lichaam sneller uit. Alcohol doet hetzelfde waardoor dit niet bijdraagt aan de verkoeling van je lichaam.

Drink voldoende

Het lichaam verliest meer vocht dan normaal. Door genoeg te drinken wordt dit verlies gecompenseerd. Vooral water drinken is belangrijk. Gemiddeld moet je 2,5 liter meer drinken dan je normaal gewend bent.

Houd een watergevecht!

Misschien wel het allerleukste is een watergevecht. Pak een tuinslang, maak waterballonnen of pak een waterpistool en daag je vrienden, familie of collega’s uit voor een watergevecht. Reken maar dat je afkoelt!

Vind je de tips leuk of heb je zelf een goede tip? Laat het ons weten via Facebook!

Naar boven