boog nh1816 verzekeringen tijdens cooperatief evenement

Coöperatief verzekeren, dat doen we samen

28 november 2023

Elkaar helpen in geval van nood, het is de essentie van verzekeren. Elkaar helpen, is ook de essentie van de coöperatieve gedachte. Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar, maar wat betekent dat eigenlijk en hoe kan je als lid van de coöperatie praktisch handen en voeten geven aan ‘elkaar helpen'? We gingen het land in om lokale adviseurs te inspireren zodat zij vanuit de coöperatieve gedachte hun lokale leefomgeving voor hun verzekerden een beetje mooier maken. Dat is wat we bedoelen met ‘verzekeren met oog voor de wereld om ons heen'. En ook jij, kan daaraan bijdragen.

Een lokale hardloopwedstrijd voor een goed doel sponsoren, een lokaal museum ondersteunen of een actie organiseren voor de plaatselijke sportvereniging: het is zomaar een aantal voorbeelden van handen en voeten geven aan de coöperatieve gedachte. En als lid van Nh1816 kan jij daar ook een rol in spelen.  

Lid van Nh1816? 

Ben je verzekerd bij Nh1816, dan ben je automatisch lid van de coöperatie. Het kan zijn dat je niet weet dat je ‘lid’ bent en denkt: ‘Ik ben toch verzekerd bij mijn adviseur?'. Dat is geen gekke gedachte, want Nh1816 werkt uitsluitend met lokale financieel adviseurs. Onze verzekeringen sluit je niet zelf online, wij willen namelijk dat je een goed advies krijgt van een expert zodat je écht goed bent verzekerd. Weet je niet zeker of je via je adviseur verzekerd bent bij Nh1816? Vraag het hem of haar. Een positief antwoord heeft voordelen voor jou. We gingen namelijk niet voor niets het land in. Lees vooral verder. 

#samenbetrokken 

Tijdens onze roadshow nodigden we adviseurs uit na te denken over het ondersteunen van lokale goede doelen acties. Wellicht was ook jouw adviseur aanwezig bij een van de sessies en lees je via hem of haar meer over een actie voor een lokaal project, een maatschappelijk evenement voor de (sport)vereniging, een culturele actie voor het plaatselijke museum, theater of dierenpark of een initiatief dat de lokale veiligheid bevordert. Het zijn voorbeelden van de #samenbetrokken initiatieven die we samen met de lokale adviseur willen organiseren voor een betere wereld om ons heen.  

Vijf locaties 

Op verschillende plekken in het land inspireerden we in totaal bijna tweehonderd adviseurs om samen met de coöperatie iets te doen voor de lokale omgeving. Nh1816 heeft geen winstoogmerk. Het betekent dat we geld teruggeven aan de maatschappij, op de plekken waar het nodig is.  

Jij als lid van Nh1816 

Wellicht vraagt je adviseur je mee te denken óf te doen. Door met korting naar het museum te gaan, je handen uit de mouwen te steken voor een actie voor een lokale vereniging of goed doel of bijvoorbeeld een dagdeel als vrijwilliger spelletjes te spelen of te wandelen met bewoners van een verzorgingstehuis. Om maar iets te noemen. 

Idee aandragen 

Misschien popt er nu bij jou een idee voor een lokaal evenement of doel op. Onze tip: deel het met je adviseur. Hij of zij draagt het idee vervolgens bij ons aan. De coöperatie zijn we samen. Alleen samen maken we van de missie ‘elkaar helpen’ een succes.  

Zest Magazine 

Je betaalt premie voor risico's die je zelf niet kunt of wilt dragen en hoopt nooit schade te hebben. Het is hoe verzekeren in elkaar zit. Als je schade hebt, wil je natuurlijk dat jouw adviseur en verzekeraar adequaat handelen. Daar staat we voor. Nh1816 betrekt je daarnaast ook bij de coöperatieve doelstellingen en als lid ontvang je Zest, het ledenmagazine dat we jaarlijks uitbrengen. Komend jaar voor de tiende keer. Een zomers cadeau vol ledenvoordelen (met flinke korting naar ARTIS, het Nederlands Openluchtmuseum, NEMO, Spoorwegmuseum en Reddingmuseum, bijvoorbeeld), verhalen van onze maatschappelijk partners, portretten van leden en wellicht ook verhalen van jouw adviseur. Want ook daarover ging de inspiratiesessie.  

Tip de redactie  

Zest brengen we uit in samenwerking met de adviseur. Voor jou. En heb je een raak onderwerp voor het ledenmagazine? Heb je bijvoorbeeld iets meegemaakt waarbij je verzekering goed van pas kwam óf heb je bijdragen aan een goed doel of evenement gesteund door Nh1816? De redactie leest je idee graag. Wie weet lees je komende zomer jouw verhaal terug in de jubileumeditie van Zest.  

Elkaar helpen, dat doen we samen. Help je ook mee? 

 

 

Naar boven