twee dames op een elektrische fiets met verzekering

E-bike verzekering: wel of niet doen?

29 april 2022

De elektrische fiets is populair. Maar ook kostbaar! Uit een recent onderzoek van RAI Vereniging en ART Keurmerk blijkt dat een ruime meerderheid van de Nederlandse fietseigenaren adviezen om diefstal te voorkomen in de wind slaat. E-bikes worden steeds vaker gestolen: vorig jaar ontving de politie 22.593 aangiftes. Dat is een toename van 75 procent in twee jaar tijd! Wist je dat wij een goede e-bike verzekering bieden? In dit blog delen wij alle ins en outs.

Welke elektrische fietsverzekering biedt Nh1816?

Bij Nh1816 kun je jouw elektrische fiets aanvullend verzekeren in onze inboedelverzekering. Deze verzekering is overigens niet alleen perfect voor je e-bike, maar ook voor je mountainbike, all terrain bike, racefiets, bakfiets of ‘gewone’ stadsfiets. Zo heb je niet ook nog een losse elektrische fiets verzekering nodig. Je fiets is bij ons gewoon onderdeel van je inboedel, handig toch? Vraag een adviseur om hulp bij het afsluiten van de fietsdekking!

Waarvoor is je e-bike verzekerd?

Wij bieden een ruime dekking voor je kostbare fiets:

  1. Bij totaalverlies of diefstal heb je in de eerste drie jaar na de aanschaf van je fiets recht op 100% vergoeding van het verzekerd bedrag. Bewaar de factuur van je nieuw aangeschafte fiets goed! De waarde van je tweewieler wordt lager met de jaren, dus ons vergoedingspercentage loopt geleidelijk af tot 20% in het tiende jaar na de aanschaf.
  2. Raakt je fiets beschadigd door een val of aanrijding, dan vergoeden wij de reparatiekosten. Ook voor beschadigde accessoires aan je fiets, zoals navigatieapparatuur. Let op: vertel je adviseur dat je deze apparatuur wilt meeverzekeren! Dan voegen wij dit toe aan je polisblad.
  3. Bij schade aan de accu van je elektrische fiets vergoeden wij de nieuwwaarde van een accu van dezelfde soort en kwaliteit. Let op: er geldt hierbij wel een aftrek van 1,5% per maand vanaf de oorspronkelijke datum dat de oude accu nieuw werd geleverd.

Hoe voorkom je diefstal van je e-bike?

Natuurlijk is een verzekering voor je elektrische fiets, of gewone stadsfiets, ideaal. Maar het is nóg beter om diefstal te voorkomen! Onze preventietips:

  1. Zet je e-bike altijd goed op slot met minimaal één (liefst twee) kabel-, ketting- of beugelslot met een ART-keurmerk van minimaal categorie 2. Alleen dan bieden wij een vergoeding bij diefstal! Zo’n slot werkt namelijk vertragend; het is voor dieven een stuk lastiger om je fiets mee te nemen.
  2. Zet je fiets ook altijd vast aan een in de grond geankerd fietsrek of een lantaarnpaal, liefst goed in het zicht. Of maak gebruik van een bewaakte fietsenstalling.
  3. Haal losse accessoires, zoals navigatieapparatuur, van je fiets af als je ‘m op slot hebt gezet en even weg bent van je fiets.
  4. Zet óók thuis je fiets goed op slot, en doe ook de schuur of garage op slot. Dieven proberen namelijk steeds vaker fietsen bij mensen thuis te stelen.
  5. Graveer je postcode en huisnummer in de stang van je fiets of kies voor een diefstalpreventiechip. Een gecertificeerde fietsenmaker kan jou hierbij helpen.

Lees meer tips over het voorkomen van fietsdiefstal!

Meer weten over de fietsdekking in onze Nh1816 Inboedelverzekering? Vraag het een adviseur!

 

Naar boven