Een Handstand - NEMO

18 september 2019

Kunstwerk Florentijn Hofman icoon bij Humania

Op 23 november opent in NEMO Science Museum de tentoonstelling Humania, dat mede dankzij een bijdrage van Stichting Goede Doelen Nh1816 wordt gerealiseerd. 

8,5 meter hoog kunstwerk
Speciaal voor de tentoonstelling werd door Florentijn Hofman het kunstwerk Een Handstand gemaakt. Een 8,5 meter hoog mens dat in skelettenpak een handstad maakt. Het kunstwerk, dat ook nog eens 400 kg weegt, werd maandag 16 september met vereende krachten de trappen van het museum op getild. 

Op de plek waar je straks de tentoonstelling Humania kan bezoeken, is het beeld onthuld door Florentijn Hofman. Zijn 11-jarige zoon Dit, die model stond voor het iconische kunstwerk, hielp hem hartstochtelijk met uitpakken. 

De mens in al zijn facetten
Humania vertelt je alles wat je wilt weten over je eigen soort: de mens. Het kunstwerk van Hofman sluit naadloos aan op de thematiek van Humania, waar de mens in al zijn facetten wordt belicht. Met zelftests, wetenschappelijke objecten en persoonlijke verhalen ontdekken bezoekers in ruim veertig tentoonstellingsonderdelen alles over zichzelf.

Fotocredits: Martijn Beekman

Naar boven