7 mei 2020

De coöperatieve verzekeraar Nh1816 stelt 200.000 euro ter beschikking voor lokale goede doelen en initiatieven, die zich inzetten ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis.

“Bijzondere tijden vragen om bijzondere initiatieven” vertelt Dorine van Basten, bestuurslid van de Coöperatie Nh1816. “Als coöperatieve verzekeraar willen we samen met onze adviseurs en verzekerden, maatschappelijke projecten en initiatieven een extra steuntje in de rug geven om zich te kunnen inzetten voor de kwetsbare mensen in onze samenleving. Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is.”

Samen betrokken

Nh1816 Verzekeringen staat samen met financieel adviseurs dichtbij zijn verzekerden en vragen hen mee te denken welke lokale goede doelen en initiatieven steun nodig hebben. De ondersteuning is met name gericht op initiatieven die hulp bieden op het gebied van primaire behoeften zoals voedsel, kleding en onderdak, bevorderen van mentale en fysieke gezondheid én support aan initiatieven via het lokale ondernemerschap. Op de actiepagina www.nh1816.nl/samenbetrokken staat meer informatie over dit speciale fonds beschreven en hoe verzekerden via hun adviseur een initiatief onder de aandacht kunnen brengen bij Nh1816.

Steun voor nu en in de toekomst

Samen met circa 700 onafhankelijke financieel adviseurs en 450.000 verzekerden in Nederland, staat Nh1816 midden in de maatschappij. Lex Verëll, directievoorzitter van Nh1816 Verzekeringen, vertelt “In een periode waarin we samen sterk moeten zijn, is het houden van contact met de omgeving en voor elkaar zorgen heel belangrijk. Niet alleen in de huidige periode maar ook in de periode die nog gaat volgen. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar”.

Naar boven