Nh1816 investeert in wetenschap en technologie

18 april 2019

Stichting Goede Doelen Nh1816 levert een belangrijke bijdrage aan Humania, een nieuwe interactieve tentoonstelling over de mens van NEMO. De thematiek van Humania past bij Nh1816 en is de reden voor de samenwerking tot en met 2024. “Voor een schadeverzekeraar zijn er allerlei factoren van de mens relevant, zoals je leeftijd, je waarnemingen en je gedrag. De tentoonstelling Humania gaat over deze diverse eigenschappen van de mens en over overeenkomsten en verschillen onderling”, vertelt oud-voorzitter van de stichting, Hein Aanstoot, enthousiast. De tentoonstelling opent 23 november 2019 voor publiek.

Humania

In de nieuwe tentoonstelling Humania kom je meer te weten over je eigen soort: de mens. Door mee te doen aan fysieke uitdagingen en je brein te breken over allerlei dilemma’s ontdek je hoe je lijf en brein werken. Je komt dingen over jezelf te weten die je niet had willen missen! Zowel biologie, sociologie en psychologie van de mens zijn thema’s van de tentoonstelling. Humania behandelt een heleboel onderwerpen die iets zeggen over wie je bent: van je naam tot hoe je je verjaardag viert en van je hoeveelheid wilskracht tot de cellen waaruit je bent opgebouwd. Ben je wel zo uniek als je denkt? Of lijken we allemaal op elkaar? Doordat bezoekers in NEMO worden uitgenodigd voorbij zichzelf te kijken, ontdekken ze hoe ze onderdeel zijn van een groter geheel.

NEMO Science Museum

De afgelopen vier jaar ondergingen alle verdiepingen van NEMO Science Museum een grondige verbouwing. Humania betekent de afronding van deze transformatie. NEMO organiseert rondom de opening speciale evenementen voor alle provincies van Nederland. De permanente tentoonstelling Humania is vooral bedoeld voor bezoekers van twaalf jaar en ouder.

NEMO maakt jong en oud nieuwsgierig naar de kracht, het belang en het bijzondere van wetenschap en technologie. Wetenschap en technologie stellen ons in staat de wereld en onszelf steeds beter te begrijpen, onszelf als mens te ontwikkelen en de wereld klaar te maken voor de toekomst. Het museum doet dat op een interactieve en laagdrempelige manier en voor een breed publiek. Zowel in het museum maar ook op scholen, bij landelijke evenementen en online.

Stichting Goede Doelen Nh1816 en NEMO

“Tijdens onze zoektocht naar partnerorganisaties voor Humania kwamen we al snel uit bij Stichting Goede Doelen Nh1816. Er was direct een klik. De maatschappelijke waarden en bedrijfsdoelstellingen van Nh1816 sluiten prima aan op onze doelgroep. NEMO is een museum voor iedereen. We zijn er voor jong en oud en proberen wetenschap toegankelijk te maken voor een zo breed mogelijk spectrum aan bezoekers’, vertelt Michiel Buchel, directeur van NEMO.

Dankzij de bijdrage van Nh1816 kan NEMO nieuwe landelijke activiteiten en programma’s ontwikkelen. Samen werken we aan een groter doel: het stimuleren van nieuwe generaties in het ontwikkelen van talenten waarmee ze de uitdagingen van de 21ste eeuw aankunnen. Hein Aanstoot: “Hoe verschillend de mens ook is, we hebben allemaal te maken met risico’s. Stichting Goede Doelen Nh1816 en NEMO Science Museum gaan een samenwerking met elkaar aan om bezoekers uit alle windstreken deze inzichten te geven.”

Foto: Van links naar rechts: Fenna van Wijngaarden (NEMO), Dorine van Basten (Stichting Goede Doelen Nh1816), Marie-Julie Alberda (NEMO), Michiel Buchel (NEMO), Hein Aanstoot (Stichting Goede Doelen Nh1816), Marjolein van Breemen (NEMO), Janwillem Swart (Nh1816).

Fotografie: NEMO - DigiDaan

Naar boven