cas en teus tekenen overeenkomst op oldtimer traktor

Nh1816 is hoofdpartner van het Nederlands Openluchtmuseum

30 juni 2023

Als je beiden de ambitie hebt om het Nederlands cultureel en historisch erfgoed te behouden, dan is een partnerschap bijna een vanzelfsprekendheid en die uitbreiden naar hoofdpartnerschap een logisch vervolg. Precies dat laatste is nu een feit. Vrijdagmiddag 30 juni 2023, zetten Teus Eenkhoorn, directeur van Nederlands Openluchtmuseum en Cas Verhage, voorzitter Stichting Goede Doelen Nh1816, hun handtekeningen. Daarmee is Nh1816 twee jaar hoofdpartner van Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Zo kan het museum rekenen op financiële steun voor de vernieuwing van het Kindererf en de leden van Nh1816 deze zomer op fikse korting op de entreeprijzen.

Huis en haard

Wandel je door het Openluchtmuseum, dan wandel je door de tijd. Nederlands rijke historie in de manier van leven en wonen, snuif je tijdens een bezoek aan het Openluchtmuseum op. Cas Verhage: ‘Het verzekeren van huis en haard doen wij al sinds 1816. Veel van de historische gebouwen die in het museum zichtbaar zijn, komen uit een tijd waarin wij ze al op hun oorspronkelijke locatie verzekerden. Wandelend langs de oude boerderijen en huizen in het Openluchtmuseum komen de verhalen van oorspronkelijke bewoners tot leven. Verhalen over ontwikkelingen door de jaren heen die we moeten blijven vertellen.’

Hoofdsponsorschap

Een van die verhalen is het verhaal van de tramremise. Teus Eenkhoorn: ‘Nh1816 is in 2021 toegetreden als Projectpartner van ons museum en we zijn vanzelfsprekend zeer vereerd en blij dat we onze samenwerking kunnen voortzetten met dit hoofdsponsorschap. Vorig jaar hebben we met de financiële ondersteuning van Nh1816 onze tramremise ter gelegenheid van het 25-jarig tramjubileum in de spotlights kunnen zetten. Met onder andere een nieuwe tentoonstelling in de tramremise en tal van activiteiten zoals speciale tramevenementen en de uitgave van een jubileumkrant. Dit jaar gaan we samen het Kindererf vernieuwen. De locatie krijgt een actuele en maatschappelijk relevante invulling met presentaties rondom het thema duurzaamheid en klimaatverandering, aantrekkelijk en leerzaam voor kinderen én volwassenen.

cas en teun proosten op sponsorovereenkomst

Duurzaamheid

En precies dat onderwerp, duurzaamheid, is voor Nh1816 erg belangrijk. Als coöperatieve verzekeraar kijkt Nh1816 verder dan goede particuliere verzekeringen aanbieden en schades vergoeden. Coöperatief verzekeren doet Nh1816 met oog voor de wereld om ons heen, zonder externe aandeelhouders en winstoogmerk. Vanuit deze visie draagt Nh1816 op verschillende manieren bij aan een duurzamere samenleving. Bijvoorbeeld door het verhaal van het Kindererf te vertellen.

Kindererf Openluchtmuseum

Op het vernieuwde Kindererf wordt onder meer de actuele maatschappelijke discussie rondom stikstofreductie door boerenbedrijven vertaald naar een presentatie en programmering die voor jongeren (en volwassen) zeer toegankelijk is. Bezoekers zien hoe we vanuit het verleden van boeren kunnen leren over duurzaam leven.  Wat is de impact op onze leefomgeving? Hoe kunnen we duurzamer leven? Welke rol speelt de natuur daarin? Wat kan de bezoeker doen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen? Welke lessen kunnen we leren van onze voorouders als het gaat om deze urgente vraagstukken?

Ledenvoordeel

Nh1816 staat als coöperatieve verzekeraar midden in de samenleving en wil daar graag iets aan teruggeven. Bijvoorbeeld door maatschappelijke relevante te steunen. Lokaal, in samenwerking met de vele adviseurs, én landelijk. Ook betrekt Nh1816 haar leden bij de projecten die zij ondersteunt. Zo kan iedereen die lid is van de coöperatie, en dat ben je automatisch als je via je adviseur bij Nh1816 bent verzekerd, met fikse korting het Openluchtmuseum bezoeken. Vanaf morgen, 1 juli, tot en met september 2023 betaal je € 5,- per persoon.  

Naar boven