Samen sterk, een versteviging van partnerschap Nh1816 en KNRM

9 februari 2023

Deze zomer is de Nh1816 directie op uitnodiging van de KRNM mee op zee gegaan. Onze directeur Rémon Chattellon heeft zelf een reddingsactie mogen ervaren. Vol enthousiasme kijkt hij terug op deze ervaring: “Wat een fantastische ervaring! Je trekt het pak aan en de spanning neemt direct toe. Nog een keer diep ademhalen en dan lig je ineens in zee. De Nh1816 ziet er vanuit het water nog indrukwekkender uit. De bemanningsleden zijn echt professionals die duidelijk vaker drenkelingen uit het water hebben gevist. Echt uniek om dit mee te mogen maken.” De dag werd feestelijk afgesloten met groot nieuws vanuit de Stichting Goede Doelen Nh1816. 

Nh1816 schenkt opnieuw een reddingboot 

Tijdens het bezoek aan de KNRM deze zomer kondigt bestuursvoorzitter Cas Verhage een nieuwe donatie aan. De Stichting Goede Doelen Nh1816 doneert opnieuw een boot, een in de float-klasse. Als dank voor de donatie wordt volgens goed KNRM gebruik de klasse omgedoopt tot de Oudkarspel-klasse. Oudkarspel is het West-Friese dorp waar ons verzekeringsbedrijf al meer dan 200 jaar gevestigd is. 

Video reddingsactie 

Via Social Media verspreidde Nh1816 al een voorpoefje van de volledige video die gemaakt is van de reddingsactie. De video, gemaakt tijdens de opnames voor het Tv-programma Redders op zee, geeft een goede indruk van hoe de KNRM te werk gaat.

Partner KNRM 

Stichting Goede Doelen Nh1816 en de KNRM werken al sinds 2008 samen. Het project SAR Nh1816 (start 2009) werd financieel mogelijk vanuit het maatschappelijk partnerschap tussen reddingmaatschappij KNRM en verzekeringsmaatschappij Nh1816 Verzekeringen. In 2014 is reddingboot Nh1816 gedoopt door Koningin Máxima.

Meer lezen over dit sleutelproject? 

Dat kan op onze KNRM pagina.  Alle video’s die te maken hebben met Nh1816 en de KNRM zijn ook op deze pagina te vinden. 

Naar boven