personeel nh1816 bezoekt boothuis knrm

‘Zeker 25 jaar volle vaart vooruit’

9 mei 2023

Van Oudkarspel naar Wijk aan Zee. Waterrijk als Oudkarspel is, ligt de boot voor de hand. Bij gebrek aan een open verbinding met de zee, stappen Cas Verhage (voorzitter Stichting Goede Doelen Nh1816), Janwillem Swart (commercieel manager Nh1816) en Hubert Voskuijl (bestuurslid Stichting Goede Doelen Nh1816) toch in de auto om vervolgens onder te dompelen in de droom van Reddingstation Wijk aan Zee. Het boothuis dat met de komst van nieuw materieel ook toe was aan een maatje meer, is na een slepend proces over extra grond, eindelijk klaar. De hoogste tijd voor Cas, Janwillem en Hubert om op een maandagavond naar Wijk aan Zee te gaan en met eigen ogen te zien wat het resultaat is van de donatie die Stichting Goede Doelen Nh1816 voor het nieuwe boothuis van KNRM deed.

‘Er zijn als het misgaat’, dat is wat zowel KNRM als Nh1816 doet. Doen wat je belooft. Dat maakt dat een organisatie die drijft op vrijwilligers, afhankelijk is van donaties, schenkingen en giften. Goed materieel en een goede uitrusting zijn essentieel voor het redden van levens. Daarom schonk Nh1816 in 2014 de KNRM de nieuwste en grootste reddingboot, gedoopt als de Nh1816. En toen het boothuis in Wijk aan Zee na een financiële impuls nog in aanbouw was, zegde de Goede Doelen Stichting Nh1816 opnieuw een schenking toe. Die laatste wordt benut voor de aanschaf van de kleinste reddingboot; een nieuwe reserve en opleidingsboot.

‘Ons boothuis was in goede staat maar simpelweg te klein voor de komst van de nieuwe reddingboot en de bootwagencombinatie. Mede dankzij jullie genereuze bijdrage past alles straks én kunnen we als reddingstation weer minimaal 25 jaar vooruit!’, zei secretaris van het reddingstation Wout Booij tijdens de rondleiding door het boothuis.

In de nieuwste ‘Reddingboot’ (donateursmagazine KNRM, red.) lees je in het volledige verhaal over het bezoek dat het niet bleef bij een rondleiding, het gebeurt immers in de derde helft, én ontdek je waarom de nieuwste en kleinste reddingboot de naam Oudkarspel-klasse krijgt. Lees hier het hele verslag.

Naar boven