cover van zest 2023

Zest magazine #9: een droomnummer

7 juni 2023

Dromen, dat is het thema van de nieuwste editie van Zest magazine, het ledenmagazine van Nh1816. Het Spoorwegmuseum in Utrecht was dinsdag het podium voor de lancering van de nieuwste editie. Dat met een nieuwe vormgeving en het thema een echt droomnummer is geworden. Deze maand valt Zest bij de leden op de deurmat.

Nieuwe jas

Als lid van Nh1816 zal je deze negende editie niet direct als Zest herkennen. Na de allereerste Zest in 2015 is de wereld om ons heen veranderd. Als coöperatie hebben we oog voor de wereld om ons heen. Daarom hebben wij gekozen voor een nieuw fris uiterlijk dat past bij de coöperatie en onze kernwaarden. Ook is het formaat handzamer en het papier duurzamer. Op de vernieuwde cover heeft de adviseur een prominente plek. Dat maakt een eigen editie van Zest nog persoonlijker en herkenbaarder voor de lezers.

Duurzame droom

Adviseurs en betrokkenen bij Zest kwamen dinsdag naar de lancering. Een van de betrokkenen is Tom van Nouhuys, directeur/bestuurder van Stichting Forteiland Pampus. Een klein eiland met grote ambities, zo kopt het artikel in Zest. Dat klonk ook door in het verhaal dat Tom dinsdagmiddag deelde met de aanwezigen. Pampus is een eiland met een grote droom. Tom: ‘We willen als eerste UNESCO-werelderfgoedlocatie volledig duurzaam zelfvoorzienend worden. Daar werken we hard aan. Zoals door de bouw van de nieuwe Bergloods, met een dak dat volledig gemaakt is van zonnepanelen. Van oudsher is alles op Pampus heel slim ontworpen. Vanzelfsprekend met als doel om het zo lang mogelijk zélf uit te kunnen houden, zonder contact met de wal. Dat functionele karakter vind je ook terug in de Bergloods, die is gebouwd met zo min mogelijk materialen.’ De duurzame droom van Pampus past bij de historie van het eiland.

Bomen planten

Zest past als ledenmagazine bij de coöperatieve gedachte van Nh1816. Janwillem Swart, commercieel manager, legt uit waarom. ‘Coöperatief verzekeren doen we met oog voor de wereld om ons heen, zonder externe aandeelhouders en winstoogmerk. Vanuit deze visie willen wij ook bijdragen aan een duurzamere samenleving. Bijvoorbeeld door onze financiële bijdrage aan Forteiland Pampus en de KNRM, die drijft op donaties. Maar ook door ons bewust te zijn van de impact van Zest. Daarom is het drukwerk natuurlijk duurzaam en FSC-gecertificeerd én planten we in Nederland bomen terug om onze uitstoot te compenseren. Zo geven we groen en zuivere lucht terug aan onze omgeving, zoals we geld teruggeven aan de maatschappij door o.a. het steunen van maatschappelijke projecten en goede doelen.’

Mooiste cover

De vernieuwde nieuwe cover vraagt om een flinke uitdaging voor de adviseurs die kozen voor een eigen editie. Want ga maar eens prominent op de cover staan met een sterke foto. Dat vraagt om creativiteit. Daarom werden de aanwezige adviseurs verrast met een film waarin alle 112 verschillende covers te zien waren, eindigend met de top drie. Waarbij de Bij Verheijden Groep de derde plek veroverde vanwege de sterke en persoonlijke coverfoto. Kantoor De Wit mocht de tweede plek innemen door de foto waarmee Martijn de Wit met zijn waargemaakte droom en symbool voor vrijheid de cover siert: een retro VW-busje. En de winnaar van de mooiste cover is Assurantiekantoor Bremer. Het kantoor uit Texel kocht een kerk, verbouwde die en zette tijdens die verbouwing het voltallige team op een steiger. Uiteraard in kluskleding in de kleuren van het kantoor: rood-wit. ‘Deze cover laat de toekomstdroom van een kantoor zien in een mooie sfeervolle compositie. Een droom die de medewerkers letterlijk samen waarmaken met de verfrollers in de hand, waarvan de lezers de inzet en persoonlijke benadering van hún adviseurs herkennen’, sprak hoofdredactielid Mark de Niet toen hij de trofee aan Ineke Bremer uitreikte.

Zomers cadeau

Zest magazine valt in de week van 15 juni door heel Nederland bij verzekerden op de deurmat. Leden van de coöperatie ontvangen Zest als een zomers cadeau. Bijvoorbeeld om weg te dromen bij de inspirerende artikelen die je aanmoedigen je droom waar te maken. Maar ook om er deze zomer met korting op uit te gaan. Lid zijn van Nh1816 heeft namelijk voordelen. Ledenvoordelen. Zo bezoek je deze zomer voor € 5,- bijvoorbeeld Forteiland Pampus, het Nederlands Openluchtmuseum, ARTIS en de plek van de lancering: het Spoorwegmuseum. Je vindt alle ledenvoordelen in Zest én online.

De coöperatie wenst alle leden een fijne zomer, met zon op alle dromen!

Naar boven