Collega van IT-afdeling bij Nh1816 Verzekeringen

Geen verzekeringen

Zonder IT

Zo’n vijftien IT-collega’s zetten zich bij Nh1816 in om diverse systemen en applicaties draaiende te houden en door te ontwikkelen. Slimme digitale oplossingen maken de lijnen kort. Verzekerden en adviseurs zijn zo direct met elkaar en met ons verbonden. Wat doet het IT team precies en hoe past dit bij Nh1816 als klantgerichte, nuchtere en lokale organisatie?

Digitale dienstverlening

Nh1816 heeft digitale dienstverlening hoog in het vaandel. We worden hier om geroemd door onze klanten. Persoonlijk en zowel fysiek als digitaal blijven we altijd dichtbij onze adviseurs en klanten. Onder meer via het online Portaal en de VerzekeringApp. Bij IT zorgen we dat deze applicaties iedere dag een beetje beter worden. Nu en in de toekomst. Want energiek als wij zijn, werken wij continue aan innovatieve producten die aansluiten op de wensen uit de markt. Dat betekent dat we doorontwikkelen én steeds op zoek zijn naar nieuwe ideeën en technieken, zodat wij de beste digitale ondersteuning kunnen bieden in de verzekeringsmarkt.

manager ICT Jerre Veltman van Nh1816 Verzekeringen

Interview ICT Manager

Jerre Veltman

Rogier, developer van Nh1816 Verzekeringen

Interview Developer

Rogier Boddeman

Ivar, ex stagiair Nh1816 Verzekeringen

Interview IT stagiair

Iver Zeeman

afbeelding van code op een beeldscherm

Vacatures

Bekijk alle vacatures

Drie teams binnen IT

Het IT team staat bij Nh1816 voor diverse uitdagingen. We onderscheiden drie teams met een eigen expertise:

1. Netwerk

Dit team is verantwoordelijk voor de servers en de werkplekken op kantoor in Oudkarspel. Microsoft technologie is hierbij belangrijk, evenals Cisco voor netwerkbeheer. Een groot deel van IT systemen draaien bij ons op locatie waarbij cloud oplossingen een steeds grotere rol gaan spelen. Er is veel ruimte om meer te automatiseren bij Nh1816.

2. Applicatiebeheer

Het applicatiebeheer team is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van onze backoffice applicatie ANVA. Ook voeren zij op verzoek data-analyses uit. Ze onderhouden contact met strategische business partners (zoals ANVA) en zorgen dat terugkerende processen goed worden uitgevoerd.

3. Development

Dit team werkt aan de (door)ontwikkeling van applicaties en systemen. Zoals een modern en gebruiksvriendelijk Portaal voor onze adviseurs. Het team onderhoudt productkenmerken en acceptatiecriteria in de software. Ook ontwikkelen zij de VerzekeringApp voor onze verzekerden.

Verschillende technieken

Bij IT maken we gebruik van verschillende technieken die met elkaar samenwerken. Vaak is dit een uitdagende puzzel. Onze architectuur is erop gericht om snel nieuwe functionaliteit voor gebruikers te ontwikkelen en tegelijkertijd een robuuste oplossing voor de kern te hebben. Voor dit laatste gebruiken we ANVA en SQL Server. Twee beproefde oplossingen waarop we onze processen baseren. Om te zorgen dat we makkelijk kunnen koppelen met andere applicaties en partijen hebben we een ‘middenlaag’ waarin business logica is geautomatiseerd. Hiervoor gebruiken we Vue, PHP, Laravel en Nexxbizz. Onze klanten werken vooral met de VerzekeringApp en de ‘mijn-omgeving’. Die bouwen we React Native waarbij we gebruikmaken van onze eigen API’s en die van externe partijen. Onze teams werken volgens de Scrum methode. We zijn daarom in staat om snel te schakelen en iedere twee weken op te leveren.

illustratie van IT architectuur Nh1816

Nuchtere mentaliteit

Over de eeuwen heen is de nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit bij Nh1816 niet verdwenen. Ook het IT team blijft realistisch: “Nieuwe technieken zijn leuk, maar ze moeten wel direct toepasbaar zijn”, stelt ICT Manager Jerre. “Tegelijkertijd is er wel veel mogelijk. Een goed idee kunnen we technisch makkelijk en snel inregelen, dat is geen probleem. En als we dat doen, gaan we met een hands-on-mentaliteit meteen aan de slag.” Developer Rogier benadrukt de kansen bij IT: “Nh1816 is een gezond en vooral groeiend bedrijf, wat veel IT uitdagingen met zich meebrengt.”

Informele werksfeer

De werksfeer in Oudkarspel is informeel. Stagiair Ivar benadrukt dat hij zich tijdens zijn stage op zijn gemak voelde bij zijn collega’s: “Het IT team bestaat uit een gezellige groep mensen, waarbij je geen afstand voelt tussen interne en externe collega’s.” IT staat bovendien in nauw contact met andere teams, zoals Marketing & Communicatie. “Je kunt makkelijk even bij collega’s langslopen als je een vraag hebt of wilt overleggen”, zegt ICT Manager Jerre. “De omvang van Nh1816 is niet te groot, waardoor je je collega’s echt leert kennen.”

Naar boven