Zonder IT geen verzekeringen

Zo’n vijftien IT-collega’s zetten zich bij Nh1816 in om diverse systemen en applicaties draaiende te houden en door te ontwikkelen. Slimme digitale oplossingen maken de lijnen kort. Verzekerden en adviseurs zijn zo direct met elkaar en met ons verbonden. Wat doet het IT team precies en hoe past dit bij Nh1816 als klantgerichte, nuchtere en lokale organisatie?

Digitale dienstverlening

Nh1816 heeft digitale dienstverlening hoog in het vaandel. Persoonlijk en zowel fysiek als digitaal blijven we altijd dichtbij onze adviseurs en klanten. Onder meer via het online Portaal en de VerzekeringApp. Bij IT zorgen we dat deze applicaties iedere dag een beetje beter worden. Nu en in de toekomst. Want energiek als wij zijn, werken wij continue aan innovatieve producten die aansluiten op de wensen uit de markt. Dat betekent dat we doorontwikkelen én steeds op zoek zijn naar nieuwe ideeën en technieken.

Drie teams binnen IT

Het IT team staat bij Nh1816 voor diverse uitdagingen. We onderscheiden drie teams met een eigen expertise:

 1. Netwerk
  Dit team is verantwoordelijk voor de servers en de werkplekken op kantoor in Oudkarspel. Microsoft technologie is hierbij belangrijk, evenals Cisco voor netwerkbeheer. Een groot deel van IT systemen draaien bij ons op locatie waarbij cloud oplossingen een steeds grotere rol gaan spelen. Er is veel ruimte om meer te automatiseren bij Nh1816.
   
 2. Applicatiebeheer
  Het applicatiebeheer team is verantwoordelijk voor de dagelijkse werking van onze backoffice applicatie ANVA. Ook voeren zij op verzoek data-analyses uit. Ze onderhouden contact met strategische business partners (zoals ANVA) en zorgen dat terugkerende processen goed worden uitgevoerd.
   
 3. Development
  Dit team werkt aan de (door)ontwikkeling van applicaties en systemen. Zoals een modern en gebruiksvriendelijk Portaal voor onze adviseurs. Het team onderhoudt productkenmerken en acceptatiecriteria in de software. Ook ontwikkelen zij de VerzekeringApp voor onze verzekerden.

Verschillende technieken

Bij IT maken we gebruik van verschillende technieken die met elkaar samenwerken. Vaak is dit een uitdagende puzzel. Onze architectuur is erop gericht om snel nieuwe functionaliteit voor gebruikers te ontwikkelen en tegelijkertijd een robuuste oplossing voor de kern te hebben. Voor dit laatste gebruiken we ANVA en SQL Server. Twee beproefde oplossingen waarop we onze processen baseren. Om te zorgen dat we makkelijk kunnen koppelen met andere applicaties en partijen hebben we een ‘middenlaag’ waarin business logica is geautomatiseerd. Hiervoor gebruiken we Betty Blocks, Nexxbiz en PHP. Onze klanten werken vooral met de VerzekeringApp en de ‘mijn-omgeving’. Die bouwen we in Betty Blocks en React Native waarbij we gebruikmaken van onze eigen API’s en die van externe partijen.

portretfoto Jerre Veltman, ICT Manager bij Nh1816 Verzekeringen

Interview ICT Manager
Jerre Veltman | lees meer...

 

Rogier Boddeman, developer bij Nh1816 Verzekeringen

Interview Developer
Rogier Boddeman | lees meer...

 

Stagiair IT, Ivar Zeeman

Interview IT stagiair
Ivar Zeeman | lees meer...

 

Word jij onze nieuwe collega?

Kun jij jouw kennis en expertise bij ons inzetten? Bekijk de actuele IT vacatures voor meer informatie. Succes en wie weet tot ziens!

Nuchtere mentaliteit

Over de eeuwen heen is de nuchtere Noord-Hollandse mentaliteit bij Nh1816 niet verdwenen. Ook het IT team blijft realistisch: “Nieuwe technieken zijn leuk, maar ze moeten wel direct toepasbaar zijn”, stelt ICT Manager Jerre. “Tegelijkertijd is er wel veel mogelijk. Een goed idee kunnen we technisch makkelijk en snel inregelen, dat is geen probleem. En als we dat doen, gaan we met een hands-on-mentaliteit meteen aan de slag.” Developer Rogier benadrukt de kansen bij IT: “Nh1816 is een gezond en vooral groeiend bedrijf, wat veel IT uitdagingen met zich meebrengt.”

Informele werksfeer

De werksfeer in Oudkarspel is informeel. Stagiair Ivar benadrukt dat hij zich tijdens zijn stage op zijn gemak voelde bij zijn collega’s: “Het IT team bestaat uit een gezellige groep mensen, waarbij je geen afstand voelt tussen interne en externe collega’s.” IT staat bovendien in nauw contact met andere teams, zoals Marketing & Communicatie. “Je kunt makkelijk even bij collega’s langslopen als je een vraag hebt of wilt overleggen”, zegt ICT Manager Jerre. “De omvang van Nh1816 is niet te groot, waardoor je je collega’s echt leert kennen.”

Actuele IT vacatures

Wil jij filevrij of op de fiets naar je werk en toch werken voor een marktleider? Kies voor een IT job bij Nh1816.

SQL Database Specialist

Open sollicitatie