foto van Ivar, IT stagiair bij Nh1816 Verzekeringen

“Ik kreeg de vrijheid om zelfstandig aan het werk te gaan”

IT Stagiair Ivar Zeeman

Ivar Zeeman (20) heeft als stagiair IT bij Nh1816 veel geleerd! Van samenwerking met professionals tot zelfstandig aan de slag met de doorontwikkeling van de VerzekeringApp. Hoe heeft hij zijn stage ervaren bij het IT team van Nh1816?

Hbo Business IT & Management

Bij Inholland in Alkmaar studeert Ivar Business IT & Management. Een studie gericht op IT processen en bedrijfskundige doorontwikkeling; niet zozeer op het technische gedeelte van IT. Hij zit nu in zijn derde jaar en vindt het vooral leuk om met projecten aan de slag te gaan en te bedenken hoe hij IT processen kan verbeteren. Toen hij op zoek was naar een stageplek kwam hij bij Nh1816 terecht via een banenbeurs in Heerhugowaard. Zijn vader en broertje waren hier aan het rondsnuffelen en zagen dat Nh1816 een stagiair IT zocht. Ivar stuurde snel een mail naar ICT manager Jerre en niet veel later had hij zijn stageplek binnen: de klik was meteen goed!

Opdracht: doorontwikkeling VerzekeringApp

Ivar liep stage van september 2019 tot eind januari 2020. In die periode kreeg hij een opdracht: de doorontwikkeling van de VerzekeringApp. Dit is de app voor Nh1816-verzekerden om onder meer polisinformatie te bekijken en schade te melden. De app was na een aantal jaren toe aan een nieuw ‘jasje’. Een modern ontwerp met overzichtelijke informatie. Ivar heeft hier een grote bijdrage aan geleverd: “Ik mocht een functioneel ontwerp voorstellen, om vervolgens te bespreken met Jerre, de afdeling Marketing: formele opdrachtgever van de app, en een ontwikkelaar van Betty Blocks: de externe partij waar wij hecht mee samenwerken. Ik kreeg feedback op mijn ideeën, waarna ik weer goed verder kon. De app wordt nu vormgegeven volgens mijn plan!” Ivar kijkt trots terug op deze opdracht. “Het leek me vanaf het begin al leuk, omdat ik op school ervaring had opgedaan met dit soort projecten. En nu kan ik zeggen dat ik dit daadwerkelijk in de praktijk heb toegepast.”

Informele en nuchtere werksfeer

Dankzij de informele en nuchtere werksfeer voelde Ivar zich al snel op zijn gemak bij Nh1816. “Het IT team bestaat uit een gezellige groep collega’s, waarbij je geen afstand voelt tussen interne en externe collega’s. Ik kreeg de vrijheid om zelfstandig aan het werk te gaan, maar ik kon ook makkelijk bij collega’s aankloppen voor hulp. Of gewoon een leuk gesprek aangaan buiten werk om. Ook bij mijn begeleider Jerre. Hij zat altijd tegenover mij!” Deze sfeer past goed bij Ivar: “Ik kom uit Schagen, dus wat dat betreft ben ik een ‘local’. Mijn nuchtere mentaliteit past goed bij de laagdrempelige werksfeer bij Nh1816.”

Veel geleerd in korte tijd

Ivar heeft veel geleerd in een half jaar tijd. “Naast mijn opdracht heb ik veel verschillende werkzaamheden gedaan. Bij het IT team is er veel te doen en te leren.” Wat Ivar het allerleukste vond, was in de praktijk leren hoe hij zelf IT processen kan verbeteren. “Het overleggen en ideeën inbrengen vond ik het leukste. Om vervolgens te zien hoe een project steeds meer vorm krijgt.” Of Ivar een stage IT bij Nh1816 zou aanraden aan zijn medestudenten? “Zeker! Ik denk dat Nh1816 als organisatie nog redelijk onbekend is op school, dus ik vond het leuk om over mijn stage te vertellen in een presentatie aan mijn medestudenten.” Nu is het voor hem tijd om weer verder te studeren, maar een ding is zeker: Ivar is een ervaring rijker.

 
Naar boven