portretfoto jerre

“We maken een verschuiving naar modern IT-bedrijf”

ICT Manager Jerre

Jerre Veltman (42) is sinds april 2019 ICT Manager bij Nh1816. Samen met zijn collega’s van het IT team staat hij voor diverse uitdagingen om de organisatie verder uit te laten groeien tot modern IT-bedrijf. Hoe ziet Jerre dat voor zich en hoe vindt hij het als manager bij Nh1816?

Ruimte voor strategie en praktijk

“Wat ik leuk vind aan Nh1816 is dat het een kleinschalige organisatie is waarbij ik als manager zowel strategisch als praktisch bij IT projecten betrokken ben.” Sinds april 2019 is Jerre ICT Manager bij Nh1816 en het bevalt hem goed! Hiervoor was Jerre werkzaam in soortgelijke functies bij andere verzekeraars. “Ik kende Nh1816 al als een lokale, slagvaardige en succesvolle verzekeraar.” En als extra pluspunt is de woon-werkafstand klein, want Jerre woont in Abbekerk.

IT op korte en lange termijn

Jerre is verantwoordelijk voor alle IT gerelateerde zaken, zoals diverse systemen, hardware, applicaties, etc. Ook houdt Jerre zich bezig met de lange termijn visie voor IT bij Nh1816. “Ik denk onder meer na over toekomstige applicaties die ons en de klanten nog beter kunnen helpen. En hoe we ons daarop kunnen voorbereiden.” Dat doet Jerre niet alleen. Het team IT bestaat uit vijftien collega’s. “Iedereen mag ideeën inbrengen en zijn of haar eigen expertise inzetten om invloed uit te oefenen. Een goed idee kunnen we technisch makkelijk en snel inregelen, dat is geen probleem.” Overkoepelend is het aan Jerre om prioriteiten te stellen, het budget in de gaten te houden en afstemming te vinden met directie en de rest van de organisatie.

Diverse uitdagingen

Vooral prioriteiten stellen is belangrijk, want het IT team staat bij Nh1816 voor diverse uitdagingen. Nu en in de toekomst. “We maken een verschuiving van traditioneel verzekeringsbedrijf naar modern IT-bedrijf, waarbij we steeds meer kunnen automatiseren”, legt Jerre uit. “Zo maken we het portaal voor de financieel adviseurs helemaal van deze tijd en toekomstproof: gebruiksvriendelijk en onderscheidend van de rest in verzekeringsland. We investeren daarbij flink in online klantbediening en nieuwe toepassingen. Veel van deze toepassingen bouwen we zelf. Daarnaast ontwikkelen wij ons op datagebied, waarbij we externe data aan onze eigen interne data kunnen koppelen.”

Een leuk team

Jerre is enthousiast om het IT team bij Nh1816 verder te brengen. Hij is blij met zijn collega’s: “Het team bestaat uit behulpzame, klantgerichte collega’s die ieder een eigen expertisegebied hebben. Iedereen heeft de vrijheid om zelf met zijn of haar projecten aan de slag te gaan. Maar het blijft overzichtelijk. Tussen de projecten door leren we elkaar goed kennen.” Dat doet de sfeer op de afdeling ook ten goede: “Humor is heel belangrijk”, vindt Jerre. “En samen iets bereiken, dat werkt zeker motiverend!”

Thuis bij Nh1816

Jerre voelt zich thuis bij Nh1816. “Vooral de nuchtere, laagdrempelige werksfeer spreekt mij aan. Als IT team staan we nauw in contact met andere afdelingen. Je kunt makkelijk even bij collega’s langslopen als je een vraag hebt of wilt overleggen. De omvang van Nh1816 is niet te groot, waardoor je je collega’s ook echt leert kennen. Tegelijkertijd is de omvang wél groot genoeg om steeds weer in nieuwe technieken te investeren. Daarbij blijven we nuchter en realistisch: nieuwe technieken zijn leuk, maar ze moeten wel direct toepasbaar zijn. En als we dat doen, gaan we met een hands-on-mentaliteit aan de slag met onze nieuwe ideeën.”

 
Naar boven