foto van rogier, developer bij Nh1816 Verzekeringen

“Development is net als puzzelen: je werkt toe naar het resultaat“

Developer Rogier

Rogier Boddeman (41) werkt sinds 2009 bij Nh1816 Verzekeringen. Maar IT is voor hem nog vrij nieuw terrein: pas sinds april 2019 werkt Rogier als developer. De jaren ervoor werkte hij in een heel andere functie, namelijk als acceptant. Hoe is Rogier bij het IT team terechtgekomen en hoe ervaart hij zijn werk als developer bij Nh1816?

Tester namens Acceptatie

In zijn vorige functie als acceptant was Rogier al vaker bij het IT team te vinden. Namens het Acceptatie team was hij namelijk tester van het Portaal voor de financieel adviseurs: iedere nieuwe functionaliteit testte hij op eventuele fouten. “Zo leerde ik steeds meer over development en dat vond ik onwijs interessant”, vertelt Rogier. “Dus toen ik hoorde dat er een nieuw project aan kwam om het portaal te vernieuwen, wilde ik daar heel graag aan meewerken.” Zo kreeg Rogier de kans om een carrièreswitch te maken en verder te gaan als developer bij Nh1816.

Nieuw Portaal

Rogier werkt samen met zijn collega-developer Michael aan het nieuwe Portaal voor de adviseurs. “We pakken issues en taken op in Jira, onze projectmanagement applicatie. Denk aan review-taken om nieuwe functionaliteiten te testen, maar ook development-taken om functionaliteiten in te bouwen. Daarnaast pakken we testbevindingen op: wat gaat er mis bij tests en hoe lossen we dat op? Wat dat betreft vind ik development net als puzzelen: je bijt je vast in een opdracht en zoekt naar een oplossing voor eventuele problemen. Je werkt toe naar het resultaat en daar krijg ik energie van!”

Nuchtere mentaliteit

Wat Rogier zo aanspreekt aan Nh1816 is de nuchtere werkmentaliteit. “We maken het niet mooier dan dat het is. Bovendien voel ik geen duidelijke hiërarchie op de werkvloer. ICT Manager Jerre is heel toegankelijk; net zo goed een collega als ieder ander met wie ik samenwerk.” Daarnaast voelt Rogier zich thuis in de organisatie dankzij de leuke collega’s, personeelsuitjes en het lokale gevoel. “Ik woon in Zuid-Scharwoude, dus dat is heel dichtbij kantoor. Maar het bedrijf is sowieso voor velen makkelijk te bereiken en ligt ook nog eens in een mooie omgeving.”

Echt erbij horen

Rogier kende zijn IT-collega’s natuurlijk al, maar voelt nu dat hij er als developer écht bij hoort. “Ik vind het ook leuk om samen te werken met externe collega’s van Betty Blocks. Zij zijn voor mij wel de experts van wie ik veel kan leren. Maar ik heb ook al een aantal trainingen gevolgd over development.” Rogier is blij met de kansen die hij krijgt om zich verder te ontwikkelen: “Bij het IT team liggen veel uitdagingen. En Nh1816 is een gezond en vooral groeiend bedrijf. ”Rogier kijkt dan ook uit naar nieuwe collega’s: “Het portaal gaan we helemaal zelf beheren. Daarom zijn nieuwe developers meer dan welkom in ons team!"

 
Naar boven