duurzame auto's op parkeerplaats ASN autoschadeherstel

ASN Autoschade gaat voor klimaatneutraal autoschadeherstel

15 maart 2022

Onze schadeherstellers zijn aangesloten bij Stichting Duurzaam. ASN Autoschade zette onlangs een stap verder door zich aan te sluiten bij het nieuwe programma ‘GroenGedaan! Plus’.

ASN Autoschade was elf jaar geleden de eerste keten die zich aansloot bij Stichting Duurzaam. Deze stichting biedt de consument en opdrachtgevers de mogelijkheid om met onderhoud en reparaties bewust te kiezen voor een duurzaam bedrijf met het keurmerk ‘GroenGedaan!’. Eind vorig jaar introduceerde de stichting het nieuwe programma ‘GroenGedaan! Plus’. ASN Autoschade is wederom de eerste keten die aan boord is.

Toetsen op milieu impact

Het nieuwe programma van GroenGedaan! regelt alle zaken op het terrein van Environmental, Social en Governance, ook wel ESG genoemd. Volgens Stichting Duurzaam plaatst de nieuwe plus variant de kers op de taart. Bedrijven worden getoetst op hun milieu impact (ISO14064) en op basis hiervan wordt een plan gemaakt om de impact maximaal te reduceren. Als sluitstuk vindt er een CO2 offset plaats, waarmee bedrijven gegarandeerd klimaatneutraal ondernemen.  

Duurzaamheid bij Nh1816

Nh1816 stimuleert duurzaam ondernemen. In 2017 ondertekenden wij het manifest van Duurzaam Schadeherstel, om kenbaar te maken dat het voor ons van groot belang is dat onze schadeherstellers duurzaam werken. Bovendien beleggen wij duurzaam. We zijn aangesloten bij de Code Duurzaam Beleggen van het Verbond van Verzekeraars. Lees meer over ons beleggingsbeleid.

Naar boven