stel staat in de opening van hun elektrische camper

Hoe kan ik mijn elektrische camper verzekeren?

23 juni 2022

Heb jij een elektrische camper of ben je van plan deze te kopen? Hoe zit het dan met de verzekerbaarheid? Het antwoord op die vraag is simpel: dat doe je bij Nh1816 Verzekeringen! Wij hebben een uitgebreide camperverzekering die een uitstekende dekking biedt bij schade door en/of aan jouw elektrische camper. Of een camper op brandstof natuurlijk. De feiten op een rij.

Kies een dekking voor jouw elektrische camper

Met een basis camperverzekering verzeker je jouw elektrische huis op wielen voor schade die je zelf aan een ander toebrengt. Wil je ook schade aan je eigen camper verzekeren? Dan kies je voor een uitgebreidere dekking.

 1. WA (elektrische) camperverzekering
  Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) is verplicht voor motorrijtuigen zoals campers. Dat is daarom de basis van onze camperverzekering. Onze WA-dekking voldoet uiteraard aan alle Europese richtlijnen. Hiermee is jouw aansprakelijkheid verzekerd wanneer je met de camper schade toebrengt aan een ander. Tijdens een aanrijding bijvoorbeeld.
   
 2. Beperkt Casco (elektrische) camperverzekering
  Wil je ook schade aan jouw eigen camper verzekeren? Ga dan voor minimaal Beperkt casco. Hieronder vallen onder meer schades door diefstal, inbraak, ruitschade, brand én hagelschade en/of waterschade door bijvoorbeeld een hevige storm. Maar let op: je bent niet verzekerd voor schade aan je camper door een aanrijding.
   
 3. Casco (elektrische) camperverzekering
  Met een Casco, oftewel ‘allrisk’ camperverzekering kies je voor volledige zekerheid. Wel een heel fijn gevoel als je op reis bent! Alle bovengenoemde schades zijn verzekerd, aangevuld met schades die onderweg kunnen ontstaan. Bijvoorbeeld door een aanrijding, slippen en van de weg raken.

Tip! Aanvullende dekkingen voor jouw camperverzekering

Je elektrische camper verzekeren doe je natuurlijk niet alleen voor het voertuig zelf. Je vervoert er je hele hebben en houden in! Denk aan accessoires van de camper. Die zijn standaard verzekerd tot maximaal € 1.000,-. Je kunt dit bedrag verhogen tot maximaal € 10.000,-. Een zonneluifel kun je optioneel meeverzekeren tot € 3.000,-. En ook voor je inboedel bieden wij een aanvullende dekking tot € 7.500,-. Tot slot is het belangrijk om te bepalen of je dekking wilt voor pechhulp onderweg, in Nederland of heel Europa. Vraag je adviseur naar alle voorwaarden, hij of zij staat voor je klaar met een advies dat bij jouw wensen past.

Verzekering voor reguliere én elektrische campers

De genoemde dekkingen hierboven gelden voor campers die op brandstof rijden én elektrische campers. Want die zijn zeker in opkomst! Verdiep je er maar eens in. Een elektrische camper kopen is een investering voor de langere termijn, want duurzaamheid heeft de toekomst. Bovendien rijd je dan in een splinternieuwe, moderne camper die van alle gemakken is voorzien. Wat wil je nog meer?

Nieuwe versus tweedehands camper

Oké, wellicht kunnen we ons niet allemaal die luxe van een nieuwe elektrische camper permitteren. Hoe zit het dan precies met de verzekering van een tweedehands elektrische camper? De aankoopdatum en of je eerste eigenaar bent is leidend. Bij een nieuwe camper, waarbij jij de eerste eigenaar bent, geldt altijd onze nieuwwaarderegeling. Bij een tweedehands camper geldt meestal onze aanschafwaarderegeling. Het is hierbij belangrijk dat de verkoper een officiële, in Nederland gevestigde, merkdealer of een BOVAG-bedrijf is en dat jij zelf niet de eerste eigenaar van de camper bent.

Nh1816 is er voor jou en je gezin

Wij zijn gespecialiseerd in particuliere schadeverzekeringen. De huis-, tuin- en keukenrisico's. We begrijpen dat verzekeringen afsluiten niet het leukste onderwerp is in je dagelijkse leven. Daarom werken wij volledig samen met financieel adviseurs. Zoals de local hero bij jou om de hoek. Hij of zij biedt een advies op maat en ontzorgt je bij schades. Samen helpen wij jou zo goed en zo snel mogelijk. Want zo kun jij je richten op andere belangrijke dingen, zoals je gezin! Sluit je meerdere verzekeringen af bij Nh1816? Dan ontvang je tot 10% combikorting op je premie.

Veelgestelde vragen

 1. Ben ik verzekerd als de accu van mijn elektrische camper beschadigd of defect raakt?

Ja, de accu is als onderdeel van de camper meeverzekerd. Maar let op: we bieden alleen dekking als de schade aan de camper is ontstaan door een verzekerde gebeurtenis (te vinden in de polisvoorwaarden). Zo is schade door slijtage niet verzekerd. Vraag je adviseur naar alle info!

 1. Ben ik verzekerd als ik en mijn gezinsleden gewond raken door een verkeersongeluk met de elektrische camper?

Ja, wij bieden een ongevallenverzekering én schadeverzekering voor inzittenden van de camper. Met eerstgenoemde heb je recht op een uitkering wanneer jij zelf en/of inzittenden (blijvend) gewond raken of overlijden. Met de schadeverzekering verzeker je de zaak- en/of letselschade van jou en de inzittenden na een verkeersongeval tot een maximum van naar keuze € 500.000, - of € 1.000.000, -.

 1. Ben ik verzekerd als mijn camper total loss raakt na een verkeersongeluk?

Ja, totaal verlies is meeverzekerd. De (hoogte van de) uitkering is afhankelijk van het moment waarop de schade is ontstaan: gold op dat moment de nieuwwaarderegeling, aanschafwaarderegeling of dagwaarde? Je adviseur helpt je daar graag bij verder!

Fotograaf: Freekje Groenemans

Naar boven