reddingteam knrm redt mensen op zee

Spectaculaire Nh1816 VR experience in Nationaal Reddingmuseum is open

13 oktober 2022

Je pieper gaat. Man overboord! Je snelt je naar het reddingstation. Geen tijd te verliezen. Er is iemand in nood. Zo snel mogelijk de zee op. Volle kracht vooruit! Deze spanning en een spectaculaire reddingactie beleef je vanaf zaterdag 15 oktober in het Nationaal Reddingmuseum. Daar opent Cas Verhage, voorzitter van Stichting Goede Doelen Nh1816, vrijdag 14 oktober de Nh1816 VR experience. Een lang verwachte droom die eindelijk uitkomt.

Aan boord van de Nh1816

In deze spetterende virtual reality experience zijn bezoekers bemanningslid van de nieuwste havenreddingboot van de KNRM, de Nh1816, bekostigd door Stichting Goede Doelen Nh1816. Het is de nieuwste en meest moderne havenreddingboot die sinds 2015 bij de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij in gebruik is. Bezoekers ervaren een reddingsactie en de spanning van het redden van een drenkeling. De experience maakt het moeilijke en zware werk van de redders zichtbaar.

Eindelijk

Waar musea een veelal historisch karakter hebben, geeft de VR experience een beeld en gevoel bij het werk op zee van vandaag de dag. De VR experience is een droom die eindelijk uitkomt. Het idee ontstond bij de ontwikkeling van de havenreddingboot de Nh1816 in 2009. Sindsdien werden plannen gesmeed en uitgevoerd, maar corona legde het project stil. Eindelijk is de VR experience nu klaar, dit maakt de opening vrijdag extra feestelijk.

VR experience

De VR experience is vanaf zaterdag 15 oktober toegankelijk voor bezoekers van het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder. Met het ledenvoordeel van Nh1816 betalen leden aan de kassa maar € 5,- per persoon in plaats van € 11,50. Een buitenkansje voor de herfstvakantie?

Naar boven