Zomervakantie geliefde periode van inbrekers

9 juli 2019

Terwijl u aftelt en zich verheugt op de zomervakantie, verheugen inbrekers op de tijdelijk verlaten woningen. Uit de Risicomonitor Woninginbraken van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek en het Verbond van Verzekeraars blijkt namelijk dat het aantal inbraken in juli en augustus hoger is dan in juni en september.


Augustus inbraakmaand

Uit de Risicomonitor blijkt dat het aantal claims na een woningbraak in 2018 met 5,7 procent is afgenomen ten opzichte van 2017. Uit de cijfers blijkt ook dat verzekeraars de afgelopen vijf jaar 5392 claims in juli noteerden. Een verschil van 10 procent ten opzichte van de 4889 claims in juni. Augustus scoort met 5574 claims nóg hoger en is daarmee de favoriete maand onder inbrekers.
 

Inbraak voorkomen tijdens vakantie

Inbraak voorkomen tijdens uw vakantie, het nadenken hierover valt waarschijnlijk niet onder het kopje ‘vakantie voorpret’. Toch is diefstalpreventie belangrijk voordat u op vakantie gaat. Want inbraak is een flinke domper op uw vakantiegevoel bij thuiskomst. Zelfs als uw bezittingen goed zijn verzekerd.
 

Inbraakpreventie

Volgens de Nationale Inbraak Preventie Weken (NIPW) is zo’n 60 procent van de voor- en achterdeuren binnen één tot twee minuten open te breken. Een inbreker heeft slechts zo’n vijf minuten nodig om de waardevolle spullen uit uw woning mee te nemen. Voorkom daarom inbraak tijdens uw vakantie door slimme, preventieve maatregelen te treffen.
 

Inbraakpreventietips

Kies voor goede sloten, het is misschien een open deur, maar voor inbraakpreventie enorm belangrijk. En daarmee ook één van onze 18 woning diefstalpreventietips.
 

Naar alle inbraakpreventietips
 

Woninginbraak en verzekering

Is er tijdens uw vakantie thuis ingebroken? Diefstal uit uw woning is verzekerd met de Inboedelverzekering. Met de inboedelverzekering zijn de financiële gevolgen van een inbraak tijdens uw vakantie dus geregeld. Het gevoel van veiligheid niet. Daarom onze tip: doe aan inbraakpreventie en verklein de kans op inbraak tijdens uw vakantie.

Naar boven