Motorverzekering

Uw motor goed verzekerd

 • 80% bonuskorting voor schadevrij rijden
 • Motorverzekering met dekking voor helm, kleding en schoenen
 • Verschillende dekkingen mogelijk voor motorrijtuigen rechtsbijstand

Nh1816 Motorverzekering

Verzeker uw motor tegen uitstekende voorwaarden. Met een prima schadeafhandeling en een korting die kan oplopen tot 80%. U kunt zelf extra aanvullende dekkingen kiezen, dus een betaalbare motorverzekering op maat is voor iedereen bereikbaar.

Motorverzekering met een aantrekkelijke korting

Veilig en schadevrij rijden wordt beloond! Hoe langer u schadevrij rijdt, hoe hoger de korting zal oplopen. Die korting op uw motorverzekering kan oplopen tot wel 80% van de premie.

Dekkingen

Wettelijke aansprakelijkheid

De basis van onze motorverzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering. De WA motorverzekering zorgt ervoor dat wanneer u aansprakelijk bent voor schade die u aan andere personen of voertuigen in het verkeer toebrengt, verzekerd is.

De Europese richtlijnen schrijven voor dat het verzekerd bedrag voor zaakschade (schade aan spullen) € 1.220.000,- moet zijn en voor letselschade (schade aan mensen) € 6.070.000,-. Nh1816 hanteert echter een bedrag van € 2.500.000,- voor zaakschade. Uw aansprakelijkheid als motorrijder voor schade toegebracht aan andere weggebruikers is dus prima verzekerd. Een betaalbare motorverzekering op maat is op deze manier voor iedereen bereikbaar. U kunt de motorverzekering naar wens samenstellen met onderstaande extra dekkingen.

Beperkt Cascoverzekering

Heeft u een wat oudere motor dan is de beperkt cascoverzekering een voordelige keuze voor u. 

Cascoverzekering

De schade die ontstaat aan uw motor kunt u prima verzekeren met een uitgebreide cascoverzekering.

Welke cascoverzekering voor uw situatie het beste is, bespreekt en overlegt u met uw eigen verzekeringsadviseur.

 

Aanvullende dekkingen

Bonusbeschermer

Als u de Bonusbeschermer op uw motorverzekering bijsluit, dan houdt u na een geclaimde schade in het volgende verzekeringsjaar dezelfde korting voor schadevrij rijden. U kunt de Bonusbeschermer maximaal een keer per jaar gebruiken.

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Verkeersveiligheid is een onderwerp waar de overheid veel aandacht aan schenkt. Door allerlei maatregelen neemt het aantal verkeersdoden gelukkig af en stabiliseert het aantal gewonden binnen het verkeer. Helaas gebeuren er toch nog steeds veel verkeersongevallen. Met deze verzekering zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de opzittenden van uw motor bij een verkeersongeval gewond raken of overlijden. U kunt kiezen uit verschillende combinaties van vaste uitkeringen.

Schadeverzekering voor opzittenden

Met deze extra dekking wordt de zaak- en/of letselschade van opzittenden van uw motor na een verkeersongeval tot een maximum van, naar keuze € 75.000,- of € 150.000,- meeverzekerd.

Rechtsbijstandverzekering

Het weggebruik is een bron van juridische conflicten. Een verhaalsrechtsbijstandverzekering geeft u recht op juridische hulp bij het verhalen van geleden verkeerschade. De uitgebreide rechtsbijstandverzekering voor motorrijders biedt daarnaast ook hulp bij juridische kwesties bij het gebruik of het bezit van een motor. Ook hier geldt dat uw verzekeringsadviseur u graag helpt bij het kiezen van een geschikte rechtsbijstandverzekering.

Pechhulp

De pechhulpdekking zorgt ervoor dat u bij pech onderweg wordt geholpen en zo snel mogelijk weer mobiel bent. De pechhulpdekking kunt u afsluiten voor binnnen heel Nederland of voor binnen heel Europa.

 

Veelgestelde vragen

Als u een volledige cascodekking heeft gekozen, zijn uw helm, schoenen en motorkleding tot maximaal € 1.500,- meeverzekerd. Heeft u gekozen voor de beperkte cascodekking, dan zijn uw helm, schoenen en motorkleding tot maximaal € 1.000,- meeverzekerd. U moet de waarde van die spullen bij het aanvragen van de verzekering apart hebben opgegeven.

Ja, schade die ontstaat tijdens of het gevolg is van deelname aan de Voortgezette Rijvaardigheidsopleiding (VRO) is ook verzekerd. Maar alleen bij de VRO 1 en 2. Schade die ontstaat of het gevolg is van een VRO 3 opleiding of een rijvaardigheidsopleiding waarbij de snelheid centraal staat, wordt niet vergoed.

Nee, met de meerwielenregeling kunt u de dezelfde korting voor schadevrij rijden met uw auto ook krijgen voor uw motor. Neem over de voorwaarden van de meerwielenregeling contact op met uw verzekeringsadviseur.

Verzekeringskaarten

Onze verzekeringskaarten geven in één overzicht aan wat er wel en wat er niet verzekerd is binnen een bepaalde dekking. Voor de motorverzekering hebben we de W.A. dekking, de (beperkt) cascodekking en de Ongevallen- of Schadeverzekering voor Opzittenden (SVO) in één verzekeringskaart samengevat.

Vind een adviseur in de buurt


Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

 • Schade aan derden
 • Korting bij schadevrij rijden

Interesse?

Volledige dekking

Volledig Casco

 • Schade aan derden
 • Korting bij schadevrij rijden
 • Autoruitschade
 • Geen eigen risico
 • Schade door brand en natuur
 • Schade aan uw eigen auto 
 • Inbraak en diefstal

Interesse?

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan derden
 • Korting bij schadevrij rijden
 • Autoruitschade
 • Geen eigen risico
 • Schade door brand en natuur
 • Inbraak en diefstal

Interesse?


Klantenservice