Oldtimerverzekering

U kostbare auto goed verzekerd

 • Dekking met ruime kilometrage
 • Cascodekking op basis van vaste taxatie
 • Gratis accessoires-dekking tot € 1.000,-
 • Géén eigen risico voor wettelijke aansprakelijkheid

Nh1816 Oldtimerverzekering

Verzeker uw oldtimer tegen uitstekende voorwaarden met de Nh1816 oldtimerverzekering! Profiteer nu van een lage verzekeringspremie en prima schadeafhandeling. U kunt zelf aanvullende dekkingen kiezen, dus een betaalbare oldtimerverzekering op maat is voor iedereen bereikbaar. Sluit u nu ook aan bij de beste schadeverzekeraar van Nederland.

Vrije keuze van reparateur zonder eigen risico!

Is uw motorrijtuig als oldtimer verzekerd, dan kunt u voor schadeherstel terecht bij de garage van uw keuze en betaalt u voor de reparatie géén eigen risicio. Voor meer informatie hierover kunt u terecht bij uw verzekeringsadviseur.

Dekkingen

Wettelijke aansprakelijkheid

De basis van onze oldtimerverzekering is de wettelijk verplichte WA verzekering die uiteraard voldoet aan alle Europese richtlijnen. Die schrijven een verzekerd bedrag van minimaal € 1.220.000,- voor zaakschade en € 6.070.000,- voor letselschade voor. Nh1816 hanteert echter een bedrag van € 2.500.000,- voor zaakschade. Uw aansprakelijkheid als automobilist voor schade toegebracht aan andere weggebruikers is dus prima verzekerd. Een betaalbare oldtimerverzekering op maat is voor iedereen bereikbaar. U kunt uw oldtimerverzekering naar wens samenstellen met verschillende dekkingen. De WA dekking kan met de volgende aanvullende verzekeringen worden uitgebreid:

Beperkt cascoverzekering

Heeft u een wat oudere oldtimer dan is de beperkt cascoverzekering een voordelige keuze voor u. Welke cascoverzekering voor u het beste is, bespreekt en overlegt u met uw verzekeringsadviseur.

Cascoverzekering

De schade aan uw eigen oldtimer kunt u prima verzekeren met een uitgebreide casco-verzekering op basis van een taxatierapport van een erkende taxateur. Uw verzekeringsadviseur informeert u daar graag verder over.

 

Aanvullende dekkingen

Ongevallenverzekering voor inzittenden

Met deze ongevallenverzekering voor inzittenden zorgt u ervoor dat er een uitkering wordt gedaan wanneer de inzittenden van uw oldtimer bij een verkeersongeval gewond raken of overlijden. U kunt kiezen uit verschillende combinaties van vaste uitkeringen.

Schadeverzekering voor inzittenden

Bij deze schadeverzekering wordt de zaak- en/of letselschade van inzittenden van uw oldtimer na een verkeersongeval tot een maximum van naar keuze € 500.000,-  of      € 1.000.000,- verzekerd.

Rechtsbijstand

Het weggebruik is een bron van juridische conflicten. Een verhaalsrechtsbijstandverzekering geeft recht op juridische hulp bij het verhalen van verkeerschade aan uw oldtimer. Ook hier geldt dat uw verzekeringsadviseur graag helpt bij het kiezen van een geschikte verhaalsrechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen

De auto die u als oldtimer wilt verzekeren, moet minimaal 25 jaar oud zijn en er mag alleen recreatief mee worden gereden.

Ja, dat kan als de waarde van de oldtimer is vastgesteld door een erkende taxateur. Dan is bij schade aan uw oldtimer binnen drie jaar na afgifte van het taxatierapport de getaxeerde waarde ook de verzekerde waarde van de oldtimer. Uw verzekeringsadviseur informeert u over de voorwaarden.

Per jaar mag u 5.000 kilometer rijden. Maar u kunt ook kiezen voor een maximum van 7.500 kilometer per jaar. Ook hier adviseert uw verzekeringsadviseur over welke dekking voor u de beste keuze is.

Verzekeringskaarten

Verzekeringskaarten maken informatie over de oldtimerverzekering duidelijker en overzichtelijker. We gebruiken herkenbare iconen en korte, begrijpelijke teksten om duidelijk te maken waar een oldtimerverzekering voor bedoeld is en wat wel en niet verzekerd is.

Vind een adviseur in de buurt


Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)

 • Schade aan derden

Interesse?

Volledige dekking

Volledig Casco

 • Schade aan derden
 • Autoruitschade
 • Geen eigen risico
 • Schade door brand en natuur
 • Schade aan uw eigen auto 
 • Inbraak en diefstal

Interesse?

WA + Beperkt Casco

 • Schade aan derden
 • Autoruitschade
 • Geen eigen risico
 • Schade door brand en natuur
 • Inbraak en diefstal

Interesse?


Klantenservice