Dakpannen beschadigd door storm

Wat keert Nh1816 uit bij stormschade?

10 januari 2022

Welke Nh1816-verzekeringen bieden dekking bij stormschade?

Schade door storm komt steeds vaker voor in Nederland, ook in hevigere vorm. Het is vervelend om schade te lijden, dus je wilt dit zo snel mogelijk oplossen. Wij begrijpen dat en helpen jou daarom graag. Wat moet je doen bij stormschade aan jouw huis, inboedel, auto of caravan? Met welke Nh1816-verzekeringen ben je verzekerd tegen (storm)schade? Wij leggen het je uit.

Stormschade: wat nu?

Het heeft gestormd en nu is je huis, inboedel, auto of caravan beschadigd geraakt. Dat is heel vervelend! Om zo snel mogelijk naar een oplossing toe te werken, volg je onderstaand stappenplan:

 1. Maak foto’s van de schade
  Deze kunnen van pas komen bij de schadeafwikkeling.
   
 2. Voorkom verdere schade
  Is bijvoorbeeld het dak van jouw huis beschadigd? Dan is het belangrijk om er snel voor te zorgen dat het dak weer dicht wordt gemaakt. Dit hoef je niet zelf te doen: schakel een reparateur in. Je bent vrij in jouw keuze voor een herstelbedrijf. Heb je een huurhuis? Neem dan snel contact op met de verhuurder: hij of zij is verantwoordelijk voor het herstel van de schade.
   
 3. Meld de schade
  Maak melding van de schade bij jouw adviseur. Dit kan ook via de VerzekeringApp of Mijn-Polissen omgeving. Hij of zij kan jou verder adviseren en helpen om de schadeafwikkeling snel in gang te zetten. Krijg je jouw adviseur even niet te pakken, bijvoorbeeld in het weekend? Als er onmiddellijk actie nodig is, kun je ons noodhulpnummer bellen.

Verzeker jouw huis met de Nh1816 Woonhuisverzekering

Het huis waarvan je een thuis hebt gemaakt, wil je uitstekend verzekeren. Dat kan met de Nh1816 Woonhuisverzekering. Deze verzekering dekt diverse (storm)schades aan jouw huis. Kies jouw gewenste dekking:

 1. Woonhuis Extra Uitgebreid
  Deze optie biedt dekking voor schade na brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak, een val of een botsing. Als je tevreden bent met een standaard woonhuisverzekering, dan is deze optie voor jou de juiste keuze.
   
 2. Woonhuis Optimaal
  Deze keuze geeft jou de meest uitgebreide dekking. Alles is verzekerd, tenzij we in onze polisvoorwaarden duidelijk maken dat de verzekering iets niet of beperkt dekt.

Kies je voor één van bovenstaande opties? Dan kun je voor extra zekerheid kiezen door het verzekerde bedrag van de polis eenmalig met 10% verhogen. Ook kun je tegen 15% premietoeslag het eigen risico van € 250,- per schadegebeurtenis afkopen.

Verzeker jouw spullen met de Nh1816 Inboedelverzekering

Ook je inboedel kan beschadigd raken door storm. Je huis kan bijvoorbeeld door stormschade niet meer waterdicht zijn, waardoor regenwater of andere neerslag binnen kan komen. Inboedel is de verzamelnaam voor alle verplaatsbare spullen in en om jouw huis. De spullen die niet vastzitten dus. Zoals meubels, elektronica en servies. Met de Nh1816 Inboedelverzekering verzeker jij de inboedel die je (particulier) hebt gekocht. Kies jouw gewenste dekking:

 1. Inboedel Extra uitgebreid
  Deze optie biedt dekking voor schade als gevolg van brand, bliksem, ontploffing, inductie, storm, neerslag (onvoorzien) en diefstal. Deze optie is prima als je tevreden bent met een standaard inboedelverzekering.
   
 2. Inboedel Optimaal
  Deze keuze geeft jou de meest uitgebreide dekking. Alles is verzekerd, tenzij we in onze polisvoorwaarden duidelijk maken dat de verzekering iets niet of beperkt dekt.

Verzeker jouw auto met de Nh1816 Autoverzekering

Is jouw auto beschadigd geraakt door storm, bijvoorbeeld door rondvliegende takken of erger: een omgevallen boom? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk een oplossing vinden om jouw auto te laten repareren en weer snel de weg op te kunnen. De Nh1816 Autoverzekering biedt twee opties waarbij jouw auto is verzekerd tegen stormschade:

 1. Beperkt Casco
 2. Volledig Casco

Is jouw auto total loss, bijvoorbeeld omdat het voertuig ernstig beschadigd is geraakt door een omgevallen boom? Als jij jouw auto bij Nh1816 hebt verzekerd met Beperkt Casco of Volledig Casco, schakelen wij vaak een expert in om de hoogte van het schadebedrag vast te stellen.

Er is binnen onze autoverzekering ook een derde optie waarmee jij jouw auto kunt verzekeren: uitsluitend WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Maar hierbij is schade aan je auto door storm niet gedekt. Deze optie biedt namelijk alleen dekking bij schade die jij toebrengt met jouw auto aan de auto’s van anderen.

Andere voertuigen beschadigd door storm?

Nh1816 biedt ook verzekeringen voor jouw motorbromfietsbestelauto en oldtimer. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen lees je bij welke opties schade als gevolg van storm is gedekt.

Verzeker jouw caravan met de Nh1816 Caravanverzekering

Een zorgeloze vakantie is de beste vakantie. Storm kan daar helaas een negatieve invloed op hebben. In bijvoorbeeld Spanje of Italië kan het soms flink stormen. Met de Nh1816 Caravanverzekering hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten wanneer jouw caravan beschadigd raakt. Schade door storm is namelijk standaard verzekerd. Maar hier vallen niet alle schades onder. Kies daarom voor deze aanvullende dekking:

 1. Schade door hagel
  Met deze optie kun je schade door hagel aanvullend meeverzekeren. Deze schade is namelijk niet standaard gedekt. Heeft jouw caravan een hagel werend dak, dan krijg je 50% korting op de premie voor deze aanvullende dekking.

Andere objecten beschadigd door storm?

Nh1816 biedt ook verzekeringen voor jouw camperstacaravanrecreatiewoning en boot. In de polisvoorwaarden van deze verzekeringen lees je bij welke opties schade als gevolg van storm is gedekt.

Vraag jouw adviseur om hulp en advies

Heb je interesse in (één van) bovenstaande verzekeringen? Jouw adviseur kan jou hierbij helpen. 

Let op: de polisvoorwaarden van onze Nh1816 verzekeringen zijn altijd leidend om te bepalen of er sprake is van dekking bij (storm)schades.

Naar boven